DOBRO JE! Pronađen Rasim Ćufurović koga su držali kao roba i BRUTALNO GA MUČILI!
Kad su ga lekari oporavili, smešten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima, Foto: Avaz.ba

jezivo

DOBRO JE! Pronađen Rasim Ćufurović koga su držali kao roba i BRUTALNO GA MUČILI!

Rasim je prošao kroz tortutu kakva se ne pamti. Bio je sav izubijan, imao je prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja vilica pa je morao na operaciju

Objavljeno:

Rasim Ćufurović iz Velike Kladuše, koji je završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, na sigurnoj je lokaciji, koju mediji neće objavljivati zbog zaštite njegove bezbednosti.

Iako je Rasimov brat Zlatko Mandić rekao da su čuli da je završio kod jednog čoveka u Karlovcu, Rasim je to, navodno, demantovao za Vijesti.hr.

Kazao je da je dobro i da je zdrav. Uspešno se oporavlja posle traume kroz koju je prošao.

Jezivi slučaj robovlasništva za koji je je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Opštinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo.

Na optuženičkoj klupi trebalo bi da se nađu članovi porodice Velić, otac Petar i njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor i T. V., M. J., R. N. i J. A. Svi se oni brane sa slobode.

Pred tužiocem su se branili ćutanjem, ali su u potpunosti negirali da su počinili krivično delo protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva. Reč je o trgovini ljudima, protivpravnom oduzimanju slobode i nanošenju teških povreda.

Podsetimo, Rasim je prošao kroz tortutu kakva se ne pamti. Bio je sav izubijan, imao je prelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja vilica pa je morao na operaciju. Na leđima je imao rane koje su, kako je rekao, nastale kad je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke.

Noktiju nije imao, otpali su mu, jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina, mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma. Kad su ga lekari oporavili, smešten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima.

Ćufurović je u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao na njihovo imanje u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kad su ga teško pretukli. Bacili su ga polumrtvog iza imanja, iz koje je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku bolnicu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Vijesti.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.