RATKO MLADIĆ SE TELEFONOM JAVIO SRBIMA IZ HAGA: General je poslao OVU poruku! (VIDEO)
Ratko Mladić, Foto: Fonet

ovo je povod

RATKO MLADIĆ SE TELEFONOM JAVIO SRBIMA IZ HAGA: General je poslao OVU poruku! (VIDEO)

General Ratko Mladić se telefonom obratio udruženju

Objavljeno:

U Istočnom Sarajevu u subotu je osnovano Udruženje gardista Prve gardijske motorizovane brigade GŠ VRS, o kojoj se skoro 25 godina ništa nije znalo u javnosti.

Osnivačkoj skupštini, prisustvovali su komadanti Prve gardijske Brigade, Drako Mladić sin generala Mladića, par stotina pripadnika garde, mnogobrojni gosti i novinari.

General Ratko Mladić se telefonom obratio osnivačkoj skupštini i poželeo sreću i uspeh u radu.

- Treba istaći da je Prva gardijska brigada GŠ VRS, bila jedna od najmlađih brigada VRS po svom sastavu, jedna od najelitnijih jedinica, koja je učestvovala u najkomplikovanijim borbenim operacijama i najtežim ratištima širom Republike Srpske. Bez ijedne mrlje tokom izvođenja borbenih dejstava, u potpunosti poštujući Međunarodno humanitarno pravo, zakone i običaje rata, pripadnici gardijske brigade nisu osumnjičeni za ratne zločine niti je bilo mesta bilo kakvoj istrazi u tom smeru. Tako, Prva gardijska motorizovana brigada GŠ VRS je jedan od sjajnih bisera srpskog vojskovanja i služi na čast celom srpskom narodu - rekao je član predsedništva udruženja Mijodrag Ivanić.

Danas po osnivanju jedan od ciljeva Udruženja gardista je negovanje tekovina i ratnog puta brigade, kao i kulture sećanja, izrada monografija i pružanje svake vrste podrške njenim pripadnicima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.