ZLOGLASNA BRAĆA ĆULUM PUŠTENA NA SLOBODU: Svoje bogatstvo ponosno pokazuju, a novac im dolazi od SRAMINIH RADNJI
Živeli su bahato, Foto: Instagram printscreen

pretnja po bezbednost

ZLOGLASNA BRAĆA ĆULUM PUŠTENA NA SLOBODU: Svoje bogatstvo ponosno pokazuju, a novac im dolazi od SRAMINIH RADNJI

Braća su bila interes policijskih službi ne samo u BiH, već širom Evrope

Objavljeno:

Braća Nermin i Armin Ćulum, koji su uhapšeni u Sanskom Mostu zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića kao i sa ranjavanjem vozača Gorana Ilića kod Banje Luke, biće pušteni na slobodu, saznaje Klix.ba.

Ćulumi su nakon hapšenja u Sanskom Mostu prebačeni u Banju Luku, a noć su proveli u pritvoru radi kriminalističke obrade i ispitivanja. Oni se još uvek nalaze u prostorijama MUP-a RS do okončanja ispitivanja. Na slobodu je, kako saznaje Klix.ba, pušten i Goran Milanović. U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo.

A post shared by Nermin Culum (@culumnermin) on

Braća su bila interes policijskih službi ne samo u BiH, već širom Evrope, a najviše zbog delovanja unutar bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Naime, prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma nemačke pokrajine Bajern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Nemačkoj. "United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbegao u Nemačku.

A post shared by Nermin Culum (@culumnermin) on

Prema ranijim navodima iz austrijskih i nemačkih policijskih krugova, članovi "United Tribuns" povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH. Od tada vodi "United Tribuns" u BIH zajedno s bratom Nerminom Ćulumom. Braća Ćulum takođe su i vlasnici ugostiteljskog objekta naziva "United Tribuns" u Sanskom Mostu u koji je policija uletela 2016. godine u potrazi za nelegalnim oružjem.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pretresla je kuću Armina Ćuluma u Sanskom Mostu krajem 2014. godine usled međunarodne policijske akcije Ezel, ali tada ga nisu zatekli u kući. Prema podacima iz Ministarstva sigurnosti BiH koji su predstavljeni prošle godine, Nermin i Armin Ćulum predstavljaju sigurnosnu pretnju u BiH. Sudeći prema fotografijama sa društvenih mreža, braća Ćulum vode život na visokoj nozi, a prema pričama koje kruže, svoje imovinsko stanje mogu pripisati lancu diskoteka i noćnih klubova u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.