OTKRIVEN ŠIJANOV UBICA? Miloš Obradović prvi na listi osumnjičenih
Miloš Obradović prvi na listi osumnjičenih, Foto: Reuters

au!

OTKRIVEN ŠIJANOV UBICA? Miloš Obradović prvi na listi osumnjičenih

Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u blizini svoje kuće u Banjoj Luci

Objavljeno:

Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića pojavljuju se i prepliću u istragama o mafijaškim likvidacijama u Republici Srpskoj.

Da se ne radi samo o pukoj grupi za krađe automobila, svedoči i jučerašnja zvanična informacija da se Miloš Obradov (pritvoren zbog sumnje da je ubio pripadnike MUP-a, op. a.), prema saznanjima istražitelja, tereti i za likvidaciju Damira Ostojića Šijana kao i za pokušaj ubistva njegove nevenčane supruge Sandre Jošić.

Povezanost zločina

Nešto ranije, zbog umešanosti u likvidaciju Šijana, pritvoren je i Stefan Samardžija, koji se, takođe, povezuje s brutalnom likvidacijom sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju.

Njih dvojica se u istrazi o ovom zločinu spominju kao deo gangsterske grupe Srećka Trifkovića, koja je krala vozila u Kantonu Sarajevo, što je rezultiralo smrću Šehovića i Vujinovića.

Sarajevski istražitelji vezu između Trifkovića, Obradova, Samardžije i Nedeljka Lizdeka nalaze, navodno, u SMS-u koji je među dokazima. U toj poruci Trifković kaže da su njegovi klinci ubili dvojicu policajaca i da beli Golf 6, koji je trebalo biti ukraden, ne može biti isporučen.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske naglašavaju da se istraga o ubistvu Ostojića nastavlja, a teza da kradljivci automobila nisu skloni upotrebi oružja, pada u vodu.

Rafal ispred kuće

Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u blizini svoje kuće u Banjoj Luci.

Samardžija se tereti da je ukradenom Škodom Octavijom dovezao Obradova u blizinu Ostojićeve kuće, a da je vozilo ukradeno u julu iste godine u Sarajevu.

Ovo vozilo posle je pronađeno zapaljeno u mestu Gornja Piskavica, nedaleko od Banje Luke.

Na vozilu su bile ukradene tablice Peugeota, koje su evidentirane u julu 2018. na autoputu Sarajevo - Zenica.

Poklapanje Samardžijinog DNK profila

Naredbom o DNK veštačenju magnetnih kartica koje su koristili vozači dva automobila prilikom ulaska na autoput, utvrđeno je da se na karticama nalaze DNK tragovi više osoba, među kojima je i Samardžijin DNK.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.