IZDATO ALARMANTNO UPOZORENJE POLITIČARIMA U CELOJ ZEMLJI: Aktuelni problemi direktno vode URUŠAVANJU SISTEMA!
Centar za sigurnosne studije BiH izdao je alarmantno upozorenje, Foto: Printscreen/Twitter

centar za sigurnosne studije bih

IZDATO ALARMANTNO UPOZORENJE POLITIČARIMA U CELOJ ZEMLJI: Aktuelni problemi direktno vode URUŠAVANJU SISTEMA!

Ukazujući na najaktuelnije probleme u BiH, iz Centra upozoravaju da oni direktno vode urušavanju sistema!

Objavljeno:

Centar za sigurnosne studije BiH izdao je alarmantno upozorenje političarima i osobama koje se bave javnim poslom u kojem je ukazao na to da je BiH u opasnosti od nasilja i da je suočena s velikim sigurnosnim pretnjama.

Ukazujući na najaktuelnije probleme u BiH, iz Centra upozoravaju da oni direktno vode urušavanju sistema!

Nema odgovora

- Nagoveštaji secesionizma, nemogućnost uspostavljanja vlasti, derogiranje institucija, ucenjivanje i uslovljavanje kao politički diskurs, promovisanje nacionalističkih struktura i osuđenih ratnih zločinaca, ignorisanje prisutne radikalizacije, nedostatak vizije sprečavanja odlaska mladih i perspektivnih, nesposobnost odgovora na migracije, nacionalna mobilizacija u podrivanju jedinstvenog ekonomskog tržišta, lokalpatriotizam, samo su neke od pojava koje vode ka urušavanju i podrivanju postojećeg sistema i predstavljaju veliku sigurnosnu pretnju za BiH u narednom periodu - navedeno je u analizi.

Ukazano je i na to da oni koji su izabrani da budućim generacijama osiguraju mir i prosperitet nemaju adekvatan odgovor na postojeće probleme.

Nepotrebne afere

- Sadašnjim delovanjem i javnim nastupima političari kao da čine upravo suprotno i rade sve kako bi podgrivali još neohlađeni bosanski lonac, a nedovoljno snažne institucije u ovakvom se ambijentu još ne mogu da sde odupru i spreče izbijanje haosa – navodi se.

Otežavajuću okolnost, navodi se dalje u analizi, predstavljaju i turbulentna kretanja na globalnom planu.

- Opterećenost u odnosima sa susedima BiH, ispoljena kako u nespremnosti da se zajednički prihvate i razumeju dešavanja iz bliže ili dalje prošlosti, tako i nepotrebnim aferama, zasigurno ne vode našu zemlju ka putu normalizacije odnosa i pridruživanja evropskim tekovinama i vrednostima - ukazuju iz Centra.

Posledice bi osetili građani, a ne političke elite

Iz Centra za sigurnosne studije poručuju i da je krajnje vreme da se iz letargije pokrenu i obični građani koji zasigurno ne žive u svojim okruženjima život kakvim ga nastoje prikazati nadobudni političari i interesne grupe.

- Oni trebaju svojim snažnim glasom da utiču na postojeći ambijent i odupru se nežaljenom razvoju događaja, koji bi najveće posledice ostavio upravo na njihove i živote njihovih najmilijih, a zasigurno ne bi, kao što je to već jednom i bio slučaj, pogodio porodice dobro udomljenih i situiranih političkih elita – zaključuje se u analizi.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.