ZBOG LJUBAVNOG TROUGLA U BOSNI, GORELI AUTOMOBILI!  Devojke su se tukle, a prosipala se i kiselina!
Foto: Printscreen Facebook

užas

ZBOG LJUBAVNOG TROUGLA U BOSNI, GORELI AUTOMOBILI! Devojke su se tukle, a prosipala se i kiselina!

Na današnjoj sednici u Opštinskom sudu Sarajevo advokati su se usprotivili određivanju pritvora!

Objavljeno:

U Opštinskom sudu u Sarajevu danas je pred sudijom Jasminom Sazdovski razmatran predlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora Naidi Leis Karić, njenom momku Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, osumnjičenima za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti.

Svi se oni terete za paljenje Golfa 7, koje je u vlasništvu Mine Hadžijusufović, gde su u požaru uništena još tri vozila.

Objašnjenje advokata

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sednici je potvrdio da je Naida pre godinu dana bila u sukobu sa vlasnicom Golfa 7. Devojke su se potukle, a, prema rečima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla. Posle toga njih dve nisu se viđale, a pre izvesnog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala da dođe do njega.

- Muris Hodžić je odbijao da se viđa sa oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Videćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vređala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: „Ja ću da zapalim njeno vozilo.“ Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo.

Advokat je ukazao na to da Karić nikoga nije potstrekivala, a kamoli platila da se zapali Golf Mine Hadžijusufović. Za Murisa Hodžića Baždarević je kazao da nema dokaza da je učestvovao u paljenju vozila.

Bolesno dete

Naida Karić je kroz suze sudiji saopštila da joj je dete od pet i po godina pre četiri dana izašlo iz bolnice i da o njemu nema ko da se brine. Naidi su u Srebrenici ubijeni roditelji, a ostala joj je samo nana. Karić pristaje i na kućni pritvor, ali moli da bude sa detetom koje mora da prima terapiju.

Advokati Omar Mehmedbašić i Dijana Hasić, branioci Hase Mujića i Amela Jašarevića, za koje se sumnja da su izvršioci, takođe su zatražili da se odbije predlog za njihovo pritvaranje.

Dijana Hasić je napomenula da je Haso Mujić u Tužilaštvu objasnio svoju ulogu rekavši da je tačno da su on i Muris bili na parkingu, ali da on nije bio upoznat sa tim šta će se desiti.

Advokat Mehmedbašić je, takođe, napomenuo da je njegov branjenik Amel Jašarević izrazio želju da ga pošalje u KPZ Zenica ukoliko mu se eventualno odredi pritvor.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.