MILICA I NATAŠA UBIJENE SU SNAJPEROM DOK SU SE IGRALE NA ULICI: Za 4 godine muslimani su ubili 120 srpske dece
Žrtve bezumnog sukoba, Foto: Twitter printscreen

dan sećanja na stradalu decu srpskog sarajeva

MILICA I NATAŠA UBIJENE SU SNAJPEROM DOK SU SE IGRALE NA ULICI: Za 4 godine muslimani su ubili 120 srpske dece

Muslimanski snajperista Sejo Piskić ubio je dve devojčice

Objavljeno:

Dan sećanja na stradalu decu srpskog Sarajeva obeležava se 11. marta.

Ovaj datum se obeležava baš 11. marta jer je na taj dan 1995. godine, za vreme primirja, snajperskih hicima oduzet život srpskim devojčicama Nataši Učur i Milici Lalović koje su se bezbrižno igrale lastiša ispred svoje zgrade.

Muslimanski snajperista Sejo Piskić ubio je dve devojčice na Grbavici dok su se igrale na ulici: Nataši Učur je bilo samo devet godina a Milici Lalović deset.

Međutim, ove dve devojčice su tek jedne od žrtava.

Prilikom napada muslimanskih vojnika na selo Ledići kod Trnova, masakrirano je 24 civila. Među njima je bilo i četvoro dece: Dragomir Tešanović (10), Danijela Tešanović (12), Slađana Vasić (13) i Milun Tešanović, star samo sedamnaest meseci. Malom Milunu je svaka kost bila slomljena! Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao! 8. jula 1992. u Sarajevskom naselju Velešići muslimanski vojnici su izvšili masakr nad šest članova porodice Ristović. Zločinci su upali u porodičnu kuću Pere Ristovića i na svirep način prekinuli živote nevinih ljudi, među kojima je bio Danilo Ristović, dečak od četrnaest godina.

Slađan Antunović je poginuo u Ilijašu od muslimanske granate 23. avgusta 1992. a imao je samo šest godina. U Ilijašu su od muslimanske granate stradali i Tanja Bodiroga i Slobodan Golubović. Bilo im je po 13 godina. 28. aprila 1994. snajperski metak zauvek je prekinuo život Slađane Milanović, koja je imala nepunih 14 godina. To međutim muslimanskom vojniku nije bilo važno! U granatiranju Ilijaša od strane muslimanske tzv. armije BiH poginuli su i Snježana Mijić (16), Danijela Damjanović (13), Igor Kisić (14), Jadranka Samardžić (16), Biljana Kuvač, Dalibor Vanovac (17) i mnogi drugi. 26. oktobra 1992. tzv. armija BiH ispalila je nekoliko granata na autobusku stanicu na Ilidži, usled čega je poginulo deset a ranjeno 33-oje srpskih civila. Najmlađa žrtva ovog masakra bio je Grgić Slađan, dečak od 14 godina. Na Ilidži su tokom rata poginuli i Borislav Ešpek (14), Gordana Govedarica (17), Boris Janković (13), Boris Stijak (17), Dragan Gutović (16), Vedran Avdalović (17), Srđan Jovljević (12), i mnogi drugi.

Početkom oktobra 1992. muslimanski vojnici su napali srpsko selo Podgrab i masakrirali hladnim oružjem četvoro civila među kojima i dvanaestogodišnjeg Darka Koromana. Ni za ovaj zločin niko nije odgovarao. 2. februara 1994. naoružani muslimanski vojnici Emir Kapetanović Čupo, Haris Kulenović Hari i Samir Kapetanović Kiri ubili su devojčicu Vanju Vuk (16) i njenog rođaka Zorana Muminagića (18) u ulici Braće Ribara u Sarajevu. 7. jula 1995. na Alipašinom Polju u Sarajevu naoružani pripadnici tzv. Armije BiH su ubili tročlanu porodicu Đorem - roditelje Božu i Henu i njihovu devojčicu Magdalena, staru samo pet godina. Članovi porodice Đorem su po nacionalnosti bili Srbi a po verskoj pripadnosti Adventisti. Nisu uzimali učešće u sukobima, bili su izuzetno kulturni i vaspitani i uvek spremni da pomognu svima. O Boži i Heni, komšije i poznanici imaju samo pozitivno mišljenje i reči hvale.Bošnjački ekstremisti brutalno su iz vatrenog oružja ubili Božu i Henu dok su malu Magdalenu usmrtili udarcima tupim predmetom u glavu. Istog dana, na televiziji je javljeno kako je porodica Đorem ubijena ali da su stradali od 'granate ispaljene sa srpskih položaja'. Odmah po ubistvu zlikovci su pozvali i strane medije i javno preneli u svet svoju bolesnu laž. Bez obdukcije, porodica je brzinom svetlosti pokopana na groblju Lav da se slučajno neko ne bi setio da analizira podrobnije ovaj slučaj, podseća RTRS. Rođaka ubijenih članova porodice Đorem Ranka Mičić ispričala je za RTRS da je odmah bilo uočljivo da nesrećni ljudi nisu stradali od granate, već da su mučki ubijeni i da su oni odlučili da ih sahrane na groblju u Istočnom Sarajevu. Žena je ostala zatečena monstruoznošću bošnjačkih zlikovaca ali i njihovim bezumnim pokušajem da prikriju ovaj stravični zločin.

13. aprila 1993. u ulici Slobodana Principa - Selje, ispred zgrade br. 17, naveče oko 19 časova, muslimanski vojnici su ispalili minobacački projektil kalibra 120 mm iz pravca Pazarića. Od dejstva zločinačke granate ubijeni su dečaci Srđan Žuža (12) i Staša Samardžić (13). Srđanov otac je godinu dana ranije ubijen mučki u logoru u Konjicu od strane muslimanskih ekstremista. Godinu dana ranije, od muslimanske granate u Hadžićima je poginula i devojčica Gordana Krunić (13). Trinaestogodišnji dečak Siniša Gligorević, izbeglica iz Konjica, takođe je poginuo 1993. od muslimanske granate u Hadžićima.

24. maja iste godine, muslimanski vojnici su u Ozrenskoj ulici svirepo ubili osmogodišnju Zoricu Divčić, inače učenicu OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu. Nataša Ponjavić, devojka od nepunih 18 godina je prisilno odvedena sa tadašnjim momkom Predragom Gojkovićem u štab Armije BiH nakon čega su svirepo ubijeni a njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u jednom masovnoj grobnici sa telima ostalih srpskih civila.

Spomen-obeležje nevino stradaloj deci sa područja Srpskog Sarajeva od 1992. do 1995. godine 13. septembra prošle godine otkrili su tadašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i Danijela Mrda. Na spomeniku su uklesani stihovi pesnika Gorana Vračara "Sumrak", koji su posvećeni stradaloj deci. Spomenik je izgrađen na inicijativu školskog odbora i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istično Sarajevo s ciljem negovanja sećanja na ubijenu decu u Srpskom Sarajevu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Istinapravda1000.blogspot.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.