TELO DAVIDA DRAGIČEVIĆA USKORO ĆE BITI EKSHUMIRANO: Nakon godinu dana, još uvek se ne zna ko je ubio mladića (21)
David je brutalno ubijen, Foto: Facebook printscreen

pravda za davida

TELO DAVIDA DRAGIČEVIĆA USKORO ĆE BITI EKSHUMIRANO: Nakon godinu dana, još uvek se ne zna ko je ubio mladića (21)

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas

Objavljeno:

Ekshumacija tela Davida Dragičevića obaviće se 12. marta na Novom groblju u Banjaluci, a posmrtni ostaci biće prevezeni u Austriju, gde će po drugi put biti sahranjen 15. marta u mestu Viner Nojštat, prebivalištu njegove majke Suzane Radanović.

Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića, Davor Dragičević, koji je napustio Repubiku Srpsku, nakon što je u njoj osumnjičen za navodni "državni udar", ranije je isticao da neće dopustiti da telo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.

Roditelji su 13. februara podneli zahtev Gradskoj upravi Banjaluka za ekshumaciju posmrtnih ostataka svog sina.

- Danas smo zvanično predali zahtev u opštini Banjaluka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog, sina Davida - objavila je tada Suzana Radanović na Fejsbuk stranici grupe "Pravda za Davida".

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas, kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je reč o nesrećnom slučaju, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen u naselju Lauš, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Oni tvrde da je zbog toga 26. marta prošle godine održana konferencija za novinare visokih funkcionera MUP RS koji su naveli da se David Dragičević u noći nestanka prvo potukao s grupom mladića, potom opljačkao kuču porodice Radjen, a onda "zadesno" završio u Crkveni.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo droga.

Takođe je naknadnim veštačenjem utvrđeno da DNK Davida Dragičevića uopšte nije pronađen u i oko navodno opljačkane kuće porodice Rađen.

Od 26. marta su se na Trgu Krajine u Banjaluci svako veče, do 30. decembra prošle godine, održavali skupovi "Pravda za Davida", na kojima je zahtevano otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

MUP RS je 31. decembra zabranio sva okupljanja grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine, a od tada se gradjani okupljaju u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde pale sveće za ubijenog mladića.

Od 30. decembra prošle godine do danas policija je nastavila da privodi i saslušava članove grupe "Pravda za Davida", zabranjujući svako dalje okupljanje veće grupe na Trgu Krajine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.