POTVRĐENA PRESUDA STEFANU LUKIĆU: Sin bivše narodne poslanice USMRTIO DEČAKA! OVU KAZNU JE DOBIO
Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Stefana Lukića (27), sina bivše narodne poslanice SNSD Jasne Lukić, na dve godine i tri meseca zatvora, Foto: Vladimir Sporčić

strašno

POTVRĐENA PRESUDA STEFANU LUKIĆU: Sin bivše narodne poslanice USMRTIO DEČAKA! OVU KAZNU JE DOBIO

Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Stefana Lukića (27), sina bivše narodne poslanice SNSD Jasne Lukić, na dve godine i tri meseca zatvora

Objavljeno:

Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Stefana Lukića (27), sina bivše narodne poslanice SNSD Jasne Lukić, na dve godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Marija Dević (53) iz Doboja.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović, kaže da je time potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Doboju.

- Na tu presudu i tužilaštvo i odbrana su uložili žalbe koje su, nakon razmatranja, odbijene kao neosnovane. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena - rekla je Despotovićeva.

Nesreća se dogodila 5. juna 2015. godine oko 21.15, u Ulici cara Dušana u Doboju. U presudi se navodi da je Lukić bio za volanom "opel astre", da je vozio preko ograničenja i prošao na crveno svetlo na semaforu. Veštačenjem su mu izmerena 1,32 promila alkohola u krvi.

- Dolaskom na raskrsnicu ulica Cara Dušana, Svetoga Save i Kralja Dragutina on je vozio 75,3 km/h, iako se radi o naseljenom mestu gde je brzina ograničena na 50 km/h. Na semaforu je bilo crveno, ali Lukić nije zaustavio automobil iako je znao da time može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi - navodi se u presudi.

Kada je došao na sredinu raskrsnice, desnim delom "astre" udario je u prednji deo "mazde", koja je išla prema "Konzumu" kroz zeleno svetlo na semaforu.

- Od udara, "astra" se zarotirala i zanela ulevo, a potom naletela na ivičnjak i popela se na trotoar. Tom prilikom zadnji levi deo vozila udario je pešaka Mariju Dević, koja nalazila na trotoaru - navodi se u presudi.

Od siline udara Devićeva je zadobila prelom kostiju lobanje, prelom rebara, prelom grudne kosti i druge teške povrede od kojih je istog dana umrla u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju. Očevici su pričali da je u to vreme šetalište bilo prepuno ljudi, te da je pukom srećom izbegnuta veća tragedija.

ODUZETA DOZVOLA

Pored zatvorske kazne, Stefanu Lukiću je presudom oduzeta vozačka dozvola na period od dve godine, koja će stupiti na snagu nakon što "odleži" kaznu zatvora. Dužan je i da plati sudske troškove od oko 5.500 KM.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.