PROTIV DAVORA DRAGIČEVIĆA PODNESENO 27 PREKRŠAJNIH PRIJAVA! Otac ubijeng Davida nije jedini!
Dragičevićev advokat: Imamo dokaze koji ukazuju na zataškavanje ubistva Davida, Foto: AP

PRAVDA ZA DAVIDA

PROTIV DAVORA DRAGIČEVIĆA PODNESENO 27 PREKRŠAJNIH PRIJAVA! Otac ubijeng Davida nije jedini!

Osim Dragičevića, pokretanje prekršajnog postupka zatraženo je protiv još 19 Banjalučana

Objavljeno:

Protiv Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića koji je ubijen pod još uvek nepoznatim okolnostima, podneseno je ukupno 27 prekršajnih prijava, otkriva izvor Srpskainfo blizak policiji.

"U pitanju su prijave podnesene po Zakonu o prekršajima, a zbog narušavanja javnog reda i mira i drugih prekršaja koji su nastali tokom višemesečnog perioda okupljanja grupe "Pravda za Davida" na banjalučkom trgu, kao i tokom decembarskih protesta u Banjaluci", objasnio je odlično obavešteni izvor.

Udaljavanje od istrage

Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget još ranije je istakao da učestale prijave protiv Davora Dragičevića i članova grupe „Pravda za Davida“ predstavljaju udaljavanje od istrage ubistva Davida Dragičevića.

- Imamo dokaze koji ukazuju na zataškavanje ubistva Davida Dragičevića. Ovde nema nikakve politizacije slučaja, već se radi o odsustvu odgovarajuće istrage. Dakle, oni ne rade svoj posao, a hapse i prijavljuju ljude koji traže da tužilaštvo i policija rade taj posao - naveo Feraget.

Poslednja prekršajna prijava protiv članova grupe "Pravda za Davida" Policijska uprava Banjaluka podnesena je u januaru ove godine kada su Osnovnom sudu u Banjaluci dostavljena dva nova zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Davora Dragičevića i drugih, a zbog događaja od 30. decembra prošle godine u centru Banjaluke.

Prekršajne prijave

Osim Dragičevića, pokretanje prekršajnog postupka zatraženo je protiv još 19 Banjalučana, a zaprećene su novčane kazne u ukupnom iznosu od više hiljada maraka, pa čak i kazna zatvora.

Prema dokumentaciji Policijske uprave Banjaluka dostavljene sudu 22. i 23. januara ove godine, a koja je u posedu Srpskainfo, sankcionisanje Dragičevića i ostalih tražilo se zbog događaja od 30. decembra prošle godine, koji su se odigrali kod Muzeja savremene umetnosti uoči najavljenog koncerta Harisa Džinovića, te na Trgu Krajine, piše srpskainfo.com.

U drugom zahtevu Policijske uprave Banjaluka, potpisanom 22. januara ove godine, tražilo se sankcionisanje zbog dešavanja od 30. decembra prošle godine koja su se odigrala oko 23 sata na Trgu Krajine, kada su, kako je navedeno iz Policijske uprave Banjaluka, građani policiji uzvikivali „Kakvu sliku šaljete iz Banjaluke“, „Sram vas bilo“, „Imamo pravo šetati po trgu“, „Evo, sve nas vodite“…

“Pod maskom”

Iz Policijske uprave Banjaluka traže da se Dragičević i ostali kazne zbog počinjenih prekršaja iz članova 7, 24 i 31. Zakona o JRM. Dok član 24 propisuje kazne do čak 1.500 maraka ili 60 dana zatvora, član 31 navodi da će se kaznom u dvostrukom iznosu kazniti onaj koji pod maskom počini prekršaj.

Ostalo je nejasno ko je za vreme protesta bio “pod maskom”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.