U OVOJ KUĆI ŽIVEO JE SERIJSKI UBICA EDIN GAČIĆ: Unutra je policija pronašla JEZIVI DOKAZ onog što je spremao!
Gde je živeo ubica?, Foto: Printscreen/Youtube/Printscreen/Facebook

KOMŠIJE NE SMEJU DA PRIĐU DVORIŠTU

U OVOJ KUĆI ŽIVEO JE SERIJSKI UBICA EDIN GAČIĆ: Unutra je policija pronašla JEZIVI DOKAZ onog što je spremao!

Stravični višestruki ubica Edin Gačić, koji je život oduzeo i svojoj majci, ubijen je u obračunu s policajcima koji su ga okružili

Objavljeno:

Reporteri bosanskog portala Dnevni avaz posetili su selo Brđani i kuću gde je živeo višestruki ubica Edin Gačić. Vrata jedne prostorije ostala su širom otvorena. Gačićevi susedi zbog svega ne žele ni da pogledaju prema kući ni da prilaze dvorištu. Podsetimo, Edin Gačić u mestu Podorašac kod Konjica ubio je Sauda Sultanića, a potom u mestu Suhodol kod Tarčina oduzeo je život i policajcu FUP-a Mahiru Begiću, pa se dao u beg. Policija u Bosni i Hercegovini tragala je za Gačićem koji se devet dana uspešno skrivao, zbog čega su podignute visoke mere sigurnosti, a na terenu je bilo angažovano više od hiljadu policajaca. BiH danima je strahovala od opasnog ubice.

Pogledajte u kakvom je stanju kuća stravičnog ubice:

Osim što se tokom svog bekstva skrivao u napuštenim vikendicama i u jednoj štali, Gačić je takođe u šumi nadomak Hadžića napravio i privremeno sklonište od granja. Ubijen je u obračunu s policajcima koji su ga okružili.

Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmeni vatre sa policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u skloništu u kojem je boravio, a u obračunu sa policijom koristio se puškom, tzv. šmajserom i pištoljem koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio. Kod njega je pronađena velika količina municije i čaura, što pokazuje da je bio dobro opremljen i pripremao se za krvavi pohod.

Ubio majku i saborca

Gačić je krajem rata ubio saborca iz jedinice El Mudžahid Armije BiH, poznate po brutalnim smaknućima i odsecanju glava, nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu. Nakon što je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici, pa je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dve trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću. Uprava bihaćkog zatvora upozorila je kako bi Gačić, za koga se tvrdi da boluje od šizofrenog poremećaja, mogao ponovno da počini ubistvo, ali vlasti su ignorisale ovo upozorenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.