BLAŽOVA PRIČA PODIGLA REGION NA NOGE Lekari su ga pustili kući sa UPALOM PLUĆA, pešačio je PET SATI i to nije sve!
Bolesni Božo više nije mogao da  izdrži, pa je zamolio ćerku da nazove hitnu pomoć, Foto: Profimedia

UŽAS

BLAŽOVA PRIČA PODIGLA REGION NA NOGE Lekari su ga pustili kući sa UPALOM PLUĆA, pešačio je PET SATI i to nije sve!

Vrhovski kaže da nije imao druge, nego put pod noge. Pešice

Objavljeno:

Doktori su mu na koprivničkoj Hitnoj pomoći kaže, utvrdili upalu pluća i puknuće rebra, a uprkos tome, žali se, nisu hteli da da vrate vozilom nazhad kući, piše “Podravski“.

Bilo je to prošli ponedeljak oko 19 sati. Bolesni Božo više nije mogao da izdrži, pa je zamolio ćerku da nazove hitnu pomoć.

“Ćerka je nazvala i obećali su joj da će me vratiti kući. Navodno sam trebao na pregled u Križevce, a ako ne bude dobro, tek tada u Koprivnicu. Došli su po mene, no nisam završio kod doktora u Križevcima, nego su me prevezli u Koprivnicu“, govori Božo teško dišući. Ističe da su ga doktori na hitnoj u Koprivnici pregledali te mu rekli da može ići kući jer nije za ostanak u bolnici, uprkos upali pluća i puknutom rebru, što se moglo videti nakon pregleda.

Kaže da nije imao koga da nazve

Vrhovski kaže da nije imao druge, nego put pod noge. Pešice.

“Putovao sam celu noć od Koprivnice do Križevaca, kako mi je ko stao. Kući sam došao u jutarnjim satima. Njihovo objašnjenje je bilo ‘uzmite taksi ili zovite nekoga da dođe po vas’. Nemam koga, a nemam ni novca za taksi. Prvi koga mogu zvati je brat iz Zagreba. Da sam bio bolje, ne bih išao na hitnu, nego svojoj doktorki. Ne daj bože da se ikad više vidimo. Tamo više ne idem“, kaže Vrhovski i dodaje da je tokom godina dao krv više od 70 puta i ovo mu je sada hvala.

Njegova ćerka Josipa Hrg potvrđuje očevu priču.

“Rekli su da im treba nekakva potvrda, putni nalog, da bi pozvali sanitet za prevoz, a da ga hitna ne može vratiti nazad. Lepo sam ih pitala – pre nego što su došli po njega – hoće li ga vratiti i rekli su da hoće. Drugi dan sanitet je došao po njega kući pa su ga opet vozili u Koprivnicu na dodatne preglede. Tada su mogli da ga vrate kući“, govori ćerka.

Bolnica: Nije imao pravo na sanitetski prevoz

Direktor koprivničke Opšte bolnice Mato Devčić ustvrdio je kako bolničke službe nisu zakazale u slučaju Bože Vrhovskog iz Križevaca.

“Uvidom u medicinsku dokumentaciju i temeljem očitovanja i osoblja našeg Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), možemo zaključiti da je 21. januara 2019. gospodin otpušten kući u poboljšanom stanju, afebrilan, urednih vitalnih parametara i pokretan“, navodi Devčić te tvrdi kako Vrhovski prema Pravilniku o sanitetskom prevozu nije imao pravo na prevoz.

Dr. Devčić dodaje da radnici OHBP-a nisu bili u mogućnosti da zatraže sanitetski prevoz koji bi ga odvezao kući.

Nesretni Vrhovski, da stvar bude zanimljivija, idući je dan opet došao u koprivničku bolnicu, a sada je po njega, kako tvrdi, došao sanitet koji ga je i odveo kući.

“Idući dan pacijent je ponovno došao na OHBP, ali iz medicinske dokumentacije je vidljivo da nije bilo indikacije za dodatnim pretragama, terapijom ili lečenjem u OHBP-u“, potvrdio je dr. Devčić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Podravski.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.