OVO JE TAČKA PREKO KOJE NEĆU PREĆI! Dodik prekida svaku saradnju u predsedništvu, u BiH NAPETO!
Milorad Dodik pokrenuće inicijativu za promenu imena Republike Srpske, Foto: Beta/ Miloš Miškov

oštro!

OVO JE TAČKA PREKO KOJE NEĆU PREĆI! Dodik prekida svaku saradnju u predsedništvu, u BiH NAPETO!

Dodik je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entiteta od BiH 

Objavljeno: 23.01.2019. 19:15h
  • 4

Republika Srpska je ustavna kategorija i njeno ime ne može biti dovedeno u pitanje, poručio je danas predsednik SNSD-a i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom najave SDA Bakira Izetbegovića da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske.

foto: Beta

- Republika Srpska je ustavna i međunarodno priznata i po oceni Venecijanske komisije iz 2005. godine - naglasio je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.

Dodik je rekao da je inicijativa SDA postojala i ranije i da ju je pokrenuo Sulejman Tihić, ali ju je pod uticajem stranaca povukao. Ovog puta inicijativa nije pokrenuta samo pameću SDA, već nekih sa strane.

Dodik je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entiteta od BiH.

Sve do rešenja ovog pitanja, Dodik je rekao da će prekinuti svaku saradnju unutar Predsedništva BiH i u razgovorima za formiranje Saveta ministara BiH.

Ova najava SDA je "kap koja preliva čašu, ovo je tačka preko koje neću preći", poručio je Dodik i pozvao SDA da povuče saopštenja da bi se nastavio razgovor.

Bonus video:

(Espreso.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media