MI NISMO BOSANSKI SRBI, NEMOJTE NAS VREĐATI! Dodik tvrdi da je ovaj naziv etiketiranje, a odgovorio je i Hrvatima!
Milorad Dodik, Foto: Zorana Jevtić

zapaljiva izjava

MI NISMO BOSANSKI SRBI, NEMOJTE NAS VREĐATI! Dodik tvrdi da je ovaj naziv etiketiranje, a odgovorio je i Hrvatima!

Dodik je izjavio i da u BiH postoje samo Srbi, a ne bosanski Srbi, navodeći da je naziv bosanski Srbi uvreda za Srbe u BiH

Objavljeno: 11.01.2019. 16:06h
  • 62

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas, povodom, kako je rekao, orkestriranih napada na hrvatske predstavnike koji su 9. januara bili u Banjaluci, da su njemu svi gosti dragi.

Što se ambasadora Hrvatske u BiH, Ivana Del Vekija tiče, Dodik je rekao da on nije bio ni na jednom od prijema koji su održani toga dana povodom Dana Republike Srpske.

- Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negde ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci -  rekao je Dodik.

On je dodao da se tek negde na kraju prijema susreo sa Del Vekiom.

- Kako to neko tumači, to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju -  poručio je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodik je rekao da će zvaničnici iz Republike Srpske "uzvratiti Hrvatima na njihov poziv kada budu obeležavavali važne narodne praznike".

- Mi ćemo tada biti sa njima, bez obzira na to što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem -  kazao je Dodik.

 

Dodik je izjavio i da u BiH postoje samo Srbi, a ne bosanski Srbi, navodeći da je naziv bosanski Srbi uvreda za Srbe u BiH.

- Mi nismo bosanski Srbi, nemojte nas vređati, izazvaćete lavinu odgovora koji neće biti pristojni sa naše strane - rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni "Kozara "u Banjaluci, koji je organizovala Komanda Šeste pešadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH iz RS.

Prema njegovim rečima, naziv "bosanski Srbi" je etiketiranje i pokušaj da se ne prizna srpski narod u BiH.

- To je pokušaj da nas ne priznaju. Mi smo Srbi i ništa drugo. Jedino smo ovde mi Srbi, nema drugih Srba, nema bosanskih, ovih ili onih. Samo postoje Srbi - naveo je Dodik.

Navodeći da su Srbi u BiH prihvatli Bošnjake kao naciju, bez obzira na, kako je kazao, niz prigovora vezano za kontekst, istoriju i mnogo čega drugog, on je kazao da će aktuelizovati pitanje "bosanskih Srba", kako bi se ono rešilo jednom zauvek.

- Koliko mi poštujemo veru drugih naroda, mi hoćemo da se poštuje naša vera. Kao što mi prećutno poštujemo određene njihove praznike, jubileje, hoćemo da i oni poštuju naše - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media