SNIMILA RAZGOVOR DODIKA I PATOLOGA KOJI JE LAŽIRAO OBDUKCIJU? Saslušana Davidova majka
Suzana Radanović, Foto: Youtube printscreen

pravda za davida

SNIMILA RAZGOVOR DODIKA I PATOLOGA KOJI JE LAŽIRAO OBDUKCIJU? Saslušana Davidova majka

Advokat je kazao da se Suzana ne oseća krivom i da u onome za šta je terete nema elemenata krivičnog dela

Objavljeno:

U Policijskoj upravi Banjaluka jutros je saslušana Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, pod optužbama da je počinila krivično delo "neovlašteno prisluškivanje i snimanje".

- U policiji su bili korektni. Veoma su ažurni, a nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog deteta - rekla je Radanović novinarima posle saslušanja.

Njen advokat Milan Malešević rekao je da je Suzanu Radanović policiji prijavio direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan juče, a da je njoj poziv za saslušanje upućen samo nekoliko sati kasnije.

Advokat je kazao da se Suzana ne oseća krivom i da u onome za šta je terete nema elemenata krivičnog dela.

- Ostavljamo Tužilaštvu da donese odluku. Ako dodje do sudskog postupka, pripremićemo detaljnu odbranu - kazao je Malešević.

Suzana Radanović
Suzana Radanović foto: BETA/Ljiljana Kovačević

On je istakao da se ovde "očigledno ne radi o počinjenju krivičnog dela, osim možda o lažnoj prijave krivičnog dela".

Karanova prijava usledila je nakon što je majka ubijenog mladića na Fejsbuk stranci grupe "Pravda za Davida" postavila audio snimak na kome se čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara sa, po svemu sudeći, predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, jer tu osobu oslovljava sa predsedniče.

- Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatrati da je sad kraj... Evo ja ću ti odgovoriti - nije kraj - navela je ona u svojoj objavi.

Razgovor Karana sa Dodikom usledio je posle dešavanja u Banjaluci 30. decembra i održanog skupa "Pravda za Davida", kada je jedna grupa sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića, išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.

Željko Karan radio je obdukciju tela ubijenog Davida Dragičevića, a u svom nalazu naveo je da je u telu ubijenog mladića bila prisutna droga LSD, mada Banjaluka ne poseduje laboratoriju koja može utvrditi prisustvo teških droga u krvi ili urinu.

Naknadnom toksikološkom analizom, urađenom u Beogradu, kao i u Austriji, utvrđeno je da je Karanov nalaz netačan i da u telu mladića nije bilo LSD niti ostalih droga.

Karan je prisustvovao konferenciji za novinare MUP RS 26. marta, održanoj dva dana posle pronalaska tela mladića, što je bilo po prvi put da patalog prisustvuje konferenciji predstavnika MUP RS.

Na toj konferenciji za novinare nije bio postupajući tužilac.

Porodica ubijenog mladića smatra Karana jednim od funkcionera iz sistema vlasti RS koji su pokušali da zataškaju ubistvo njihovog sina i da ga kriminalizuju, označavajući ga narkomanom.

Od 25. decembra u policiju je privodeno oko dvadeset građana, članova grupe "Pravda za Davida", kao i narodnih poslanika, zbog narušavanja javnog reda i mira, ugrožavanja sigurnosti, čak i namere da se izvrši "državni udar".

Niko još ne zna gde se nalazi Davor Dragičević, koji je poslednji put viđen kod džamije Ferhadija oko 23 časa 30. decembra.

Policija je saopštila da traga za njim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.