BURA U BANJALUCI: Davor pregovara o predaji, jedni tvrde da je u ambasadi Velike Britanije, a evo šta oni kažu
Davor Dragičević, Foto: Youtube printscreen

napeto

BURA U BANJALUCI: Davor pregovara o predaji, jedni tvrde da je u ambasadi Velike Britanije, a evo šta oni kažu

Advokat Davora Dragičevića u poslednja 24 časa dva puta je zvao Okružno tužilaštvo Banjaluka i dežurnog okružnog tužioca i pregovarao o predaji njegovog klijenta, prenosi RTRS

Objavljeno:

Advokat je, kako se navodi, pozive uputio i juče i danas.

Dragičevič je kao jedini uslov postavio taj da mu ne bude određen pritvor, a MUP, kako RTRS navodi pozivajući se na nezvanična saznanja, ne želi da pregovara o njegovim uslovima.

RTRS takođe saznaje da je Policijska urpava Banjaluka Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnela izveštaj o počinjenim krivičnim delima protiv Davora Dragičevića i još četiri lica.

Prema navodima nekoliko medija, Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu posle izbijanja nereda tokom protestne šetnje održane 30. decembra u Banjaluci, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH.

To je preneo portal Infosrpska pozivajući se na diplomatske izvore u Sarajevu. "Dragičević se u ovoj ambasadi nalazi od juče, od ranih jutarnjih časova", preneo je ovaj portal.

Međutim, iz ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovoj ambasadi i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom protesta u Banjoj Luci.

- Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj celoj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina - rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je juče potragu za šest osoba zbog nereda počinjenih posle protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koje je održano u organizaciji grupe "Pravda za Davida".

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko osoba, dok su neki od izgrednika pobegli a među onima koji su izbegli hapšenje bio je i Davor Dragičević.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs / Avaz.ba/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.