KOD NAS TAKVE ŽENE ZOVU NAKAZAMA: Martina se slikala bez DOJKE! JA TI POKAZUJEM ŠTA SUTRA MOŽEŠ BITI TI
Poznata Martina se slikala bez DOJKE!, Foto: Printscreen/facebook

HRABRA ŽENA

KOD NAS TAKVE ŽENE ZOVU NAKAZAMA: Martina se slikala bez DOJKE! JA TI POKAZUJEM ŠTA SUTRA MOŽEŠ BITI TI

Napomenula je kako gleda devojke koje se grče u ogledalima da zauzmu pozu koja pokazije "guzicu" u određenom položaju

Objavljeno: 28.12.2018. 11:18h
  • 243

Pesnikinja i kolumnista, Martina Mlinarević Sopta je devojka koja nije savršena ni u jednom pogledu, ali nema problem da to podeli sa svetom. Ona se slikala za naslovnicu ponosno jer nema problem da pokaže kako zaista izgleda.

- Ova naslovnica jer smo bombardovani savršenstvima bez mane na svakom koraku, jer živimo u fotošopiranim životima, jer nam deca odrastaju u izvrnutom sastavu vrednostii gde su “guzice i sise” starleta i turbofolkerki samo ono što se pika, živimo u pomračenoj Kardašijanizaciji uma, provučeni kroz “deset voda” instagram filtera. Gledam majke kako objavljuju fotografije svoje dece kojima povećavaju usne i oči, stavljaju maskare filterima i mijenjaju boju zenica, gledam majke koje kasnije to finansiraju i plaćaju zaista stvarne operacije jer deca rastu potpuno posrnulih samopouzdanja, uverena da su neko drugi, nesposobni da prihvate sebe kakvi jesu, u svetu kakav od njih traži da postanu, objašnjava ona.

Napomenula je kako gleda devojke koje se grče u ogledalima da zauzmu pozu koja pokazije "guzicu" u određenom položaju.

Više odrade čučnjeva nego listanja knjiga jer odavno je ono u glavi prestalo biti važno da bude najrazvijeniji ljudski organ. U takvom svetu želela sam pokazati - evo, imam 35 godina i ostala sam bez dojke. Iz čista mira, sasvim zdrava, bez najave, dobila sam dijagnozu karcinoma i izgubila dojku. I šta sam sad ja u tom svetu?  Volim da opisujem umnu zaostalost palanke i licemerstvo mahale, pobrinula se da i to saznam - kod nas takve žene zovu nakazama. U redu, evo ja sam nakaza i kao takva ti pokazujem da to sutra možeš biti ti.

- Hoćeš li se znati izboriti s tim? Hoćeš li imati nekog da ti pruži ruku i pokaže da vrijediš i sise bez? Hoće li postojati tvoji instagram i fejzbuk nalozi iako ne možeš više dekolte na izvolte izbaciti? Hoćeš li znati kako dalje kao žena bez onog što te ženom čini? Bez kose, dojke, menstruacije? Jer sve se to može dogoditi odjednom.

- I zato sam pristala. I to baš za novogodišnji broj kad se sumiraju najveći uspesi u sve šljokičastim toaletama. Preživela sam i to je moj najveći uspeh. Slavimo budalaštne, a ljudi, neznani heroji svaki dan preživljavaju svoje najteže bitke. Bez maski i filtera, uspravno. Zato ove fotografije i zato ova naslovnica. Otvoreno do srži. Pregledaj se, da to ne budeš sutra ti. Nemoj kupiti torbicu nego zakaži pregled. Naslovnica i iz naših licemernosti, tabua, činjenice da karcinom još zovemo “onim najgorim”, da za obolele odmah tražimo grobno mesto i križamo ih u glavi, guramo na margine, za neupućenost i neobrazovanost naših ljudi kad su u pitanju bilo kakve bolesti, za razbijanje predrasuda.

 

Naslovnica s ožiljkom za Unin nematerijalnu imovinu od majke i jer sam sebi lepa ovako. Ništa mi od mene karcinom nije uzeo, iako fizički naizgled jeste. Naprotiv, samo me nadogradio. Prije sam bila samo tvrdoglavi moron. Sad sam jak ko beton tvrdoglavi moron, napomenula je ova hrabra žena.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media