DA LI SE OVAKO PONAŠA POLICIJA KOJA ŠTITI GRAĐANE? Potresne scene iz Banja Luke, zamalo zgazili dete! (VIDEO)
Potresne scene, Foto: AP / Twitter printscreen

policijska brutalnost

DA LI SE OVAKO PONAŠA POLICIJA KOJA ŠTITI GRAĐANE? Potresne scene iz Banja Luke, zamalo zgazili dete! (VIDEO)

Trg Krajine postao je mesto užasa

Objavljeno:

Jedan otac koji samo traži pravdu za svog ubijenog sina napravio je buru u Republici Srpskoj - hiljade građana priključilo se njegovoj borbi, a reakcije policije bile su, malo je reći, skandalozne.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su u Banjoj Luci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, čije ubistvo još uvek nije rešeno.

Dragičević je pokrenuo pokret "Pravda za Davida" koji je brzo okupio dosta pristalica, a tvrdi da su njegovog sina mučili, silovali i ubili pripadnici policije.

Nakon Davora, uhapšena je i Davidova majka Suzana Radanović, ali i još nekoliko građana i članova opozicije.

Danas je Davor Dragičević nakon saslušanja pušten na slobodu, a najavio je da neće odustati od prostesta.

Juče se na Trgu Krajine u Banja Luci dogodila eskalacija čitave priče, kada je na demontrante nasrnula policija, na kraju i rasteravši sve okupljene. Prizori sa protesta bili su uznemirujući, a mnogi su brutalan odgovor policije nazvali njihovom nemoći.

Scene koje su potresle region mnoge su navele da se zapitaju - da li ovako treba da se ponaša policija prema svojim građanima koje treba da štiti, ako su se oni okupili, na javnoj, slobodnoj površini, samo da pruže podršku kao roditelji i kao državnjani RS?

Fotografije sa Trga Krajine zaista su potresne, poput ove, na kojoj vidimo baku koja je svog unuka povela na ono što je trebalo da bude mirno okupljanje. Mališan se našao u čitavom haosu potpuno nemoćan, a policija nije na to reagovala:

Detaljnije se može videti na ovom snimku:

A onda su tu i brutalna privođenja mladića - da li je zaista imalo potrebe da se to sprovodi ovako?

A tek video snimci prikazuju sav užas koji su Banjalučani doživeli. Pogledajte nekoliko video zapisa u kojem se jasno vidi sva životinjska polcijska brutalnost. Policajci nisu pravili razliku između starih i mladih, niti su imali bilo kakvog obrzira prema bilo kome.

Da li interventa jedinica služi da obara na zemlju građane koji su se okupili zbog nerešenog ubistva jednog mladog čoveka?

Sav ovaj haos samo je pokazao pravo lice državnog vrha Republike Srpske - ono je maskirano, u uniformi, spremno na sve samo da zaštiti svoju poziciju na vrhu.

Kako god bilo, ovakvo nepotrebno nasilje samo će još više učvrstiti borbu Davora Dragičevića za istinu. Više mu ništa ne može vratiti sina, ali njegova mučna smrt bar je građanima na plastičan način pokazala nešto jako uznemirujuće o državi u kojoj žive.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.