MUŠKARAC JE PRETIO DA ĆE DA JOJ PREREZATI GRKLJAN: Tuzlanka se IZVUKLA, a sad ima BRUTALNU poruku za LUDAKA
Tuzlanka, ilustracija, Foto: Facebook

oštra

MUŠKARAC JE PRETIO DA ĆE DA JOJ PREREZATI GRKLJAN: Tuzlanka se IZVUKLA, a sad ima BRUTALNU poruku za LUDAKA

Nakon razgovora s inspektorima i policajcima upućena na Univerzitetski klinički centar Tuzla!

Objavljeno:

U četvrtak je, o čemu smo već pisali, u jednom ulazu u tuzlanskom naselju Solina, napadnuta devojka. Nepoznati muškarac od iste je tražio novac, nije ga dobio i nakon toga je svoju žrtvu fizički napao i pobegao. Ova informacija potvrđena je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

O ovom događaju javno je progovorila i napadnuta 32-godišnja Adana Garagić, koja je detalje opisala u svojoj Facebook objavi uz fotografije i priloženi nalaz lekara.

– U svom ulazu sam napadnuta i pretučena oko 13 sati, dakle usred belog dana od strane dobro zamaskiranog, muškog, nepoznatog lica, ni po čemu posebno drugačijem (što se odeće tiče, jedino što je bilo upečatljivo je šal FK “Sloboda”) od 98 posto muškaraca – napisala je Adana Garagić na Facebooku.

Navela i da je sve objavila na društvenoj mreži zato “jer se to sutra, ne daj Bože, može desiti Vašem djetetu, sestri, majci, nekome Vašem najmilijem, bilo gde, i u bilo koje doba dana. Budite pažljivi i uvek u pripravnosti, jer nikad’ i nigdje, očigledno, nismo sigurni”.

Nakon razgovora s inspektorima i policajcima upućena na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Iz nalaza je vidljivo da je ljekarima ispričala da joj je napadač prislonio čakiju na vrat i tražio novac uz pretnju “da će joj preresjeći grkljan”. Nakon što je napadač ustanovio da nema novca, posekao ju je po vratu rekavši “ovo ti je za uspomenu”, a nakon toga ju je udario u glavu i pobegao.

Napadnuta devojka javila se danas redakciji portala Hayat.ba. Uz zahvalnost svima koji su objavili šta joj se desilo u četvrtak, ponavlja kako je sve objavila samo kako bi upozorila druge devojke, žene, roditelje šta se sve može desiti i usred. dana.

-Nisam to objavila da bih ispala žrtva, niti na sebe tako gledam, niti želim da me bilo ko drugi posmatra na taj način. Žrtva nisam, niti ću ikada biti. Zbog toga sam namjerno dopustila i da se objavi čak i moje puno ime i prezime jer ne želim da živim u strahu.

Danas mi je u Inbox stigla poruka u kojem me nepoznato lice pita da li sam možda nekome dugovala novac, pa me zato neko pretukao. Čisto da se zna: ja nikome nisam dužna ni žvaku, kamoli šta drugo.

Takođe, moram izneti svoje razočarenje navijačima FK “Sloboda”, tzv. Fukarama odnosno njihovom PR timu, jer jedini trag i jedino po čemu se napadač mogao izdvojiti od bilo kojeg drugog muškarca iz grada je upravo “Slobodin” šal, ali oni se nisu oglasili na bilo koji način, niti dali bilo kakvu izjavu ili komentar u vezi svega što se desilo.Po preporuci stručnog lica, i iz još mnogo privatnih razloga, ja ću biti premještena na drugu lokaciju, što ne znači da ću tamo biti bezbijedna, ali bilo ko da se usudi uraditi bilo šta slično onome što mi je urađeno u četvrtak… Ovaj put ga čekam spremna.

I želela bih se, za kraj, obratiti ološu koji me napao, pretio i pretukao: „Misliš da te se bojim? Video si moje lice, ja tvoje nisam, ali oči jesam i vrlo dobro sam ih zapamtila. Smatraš da si u prednosti. Ali to ti samo misliš. Toliko od mene“ – napisala nam je Adana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.