MLADIĆ (16) JE POSLE TERETANE POPIO PROTEINSKI NAPITAK I UMRO! Nije znao da sadrži KOBAN SASTOJAK
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

JEZIVA TRAGEDIJA U SARAJEVU

MLADIĆ (16) JE POSLE TERETANE POPIO PROTEINSKI NAPITAK I UMRO! Nije znao da sadrži KOBAN SASTOJAK

Aminokiselina koju je popio iziazvala mu je alergijski napad

Objavljeno:

U Sarajevu je tragično preminuo 16-godišnji mladić zbog alergijske reakcije na aminokiselinu koju je popio nakon treninga u teretani.

Tinejdžer je inače imao astmu, a bio je i alergičan na mleko. Aminokiselina koju je popio iziazvala mu je alergijski napad.

Iako su lekari iz Hitne pomoći pokušali da ga reanimiraju, nije mu bilo pomoći i umro je od gušenja, javlja Dnevni avaz.

16-godišnjak je uspeo da stigne kući nakon treninga. Kad je sestra videla da nešto nije u redu, odmah mu je dala lek koji koristi za astmu, ali nije pomogao.

Zatim je porodica s mladićem krenula u Hitnu pomoć, ali on je pao u nesvest već u ulazu zgrade, a lekari su sat vremena pokušavali da ga ožive.

Mladić je bio alergičan na mleko, no nije znao da je aminokiselina koju je popio na bazi mleka.

- Aminokiselinu mu je dao prijatelj, on nije pročitao upustvo i nije znao da je na bazi mleka. Čitava grupa tih dečaka zajedno je išla u teretanu, tamo su kupovali, nisu se valjda dovoljno dobro informisali i posle vežbanja su to popili. Njemu je aminokiselina, pošto je na bazi mleka, odmah uzrokovala napad astme i gušenje - rekla je sestrična preminulog tinejdžera za Dnevni avaz.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.