NEOČEKIVANI OBRT U SLUČAJU UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Advokat tvrdi da nije silovan i masakriran!
Ubistvo Davida Dragičevića i dalje je misterija, Foto: EPA/Vladimir Stojković

NOVI DETALJI ISTRAGE

NEOČEKIVANI OBRT U SLUČAJU UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Advokat tvrdi da nije silovan i masakriran!

On je nekoliko meseci bio angažovan u advokatskom timu

Objavljeno: 13:05h

Šokantan obrt događa se u slučaju ubistva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke nakon što je međunarodni advokatski tim napustio advokat Anto Nobilo koji je za Federalnu televiziju iz Sarajeva u petak uveče utvrdio da su političari, ne navodeći njihova imena, manipulisali Davidovim ocem Davorom kako bi u javnosti konstruisali pogrešan utisak i odbacio je bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubistvom i zataškavanjem tog slučaja.

- Otac Davor Dragičević je očajan čovek. Sve mu opraštam i sve ga razumem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa to nije istina - rekao je Nobilo.

On je nekoliko meseci bio angažovan u advokatskom timu koji su činili još kolege Ifet Feraget i Duško Tomić. Tim je sprovodio istragu nezavisno od policije i tužitelaštva u Republici Srpskoj.

Nobilo, međutim, nije pojasnio koji su političari ''usmeravali'' oca nastradalog mladića, ali očiglednmo se radi o protivnicima SNSD-a Milorada Dodika koji su se čak dva dana pre održavanja izbora u BiH umesto predizbornog skupa, priključili protestu u središtu Banjaluke. Vlasti Republike Srpske čak su tvrdile da ovim slučajem manipulišu britanski obaveštajci kako bi svrgnuli Dodikov SNSD s vlasti na nedavnim izborima.

"NIJE SILOVAN I MASAKRIRAN"

Advokatskom timu u kojem je bio Nobilo policija i tužilaštvo u Republici Srpskoj omogućili su potpun pristup istrazi. Istovremeno se u delu medija tvrdilo da je David Dragičević, čije je telo pronađeno u reci u središtu Banjaluke, najprije silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije i da su vlasti, uključujući čak i predsednika Milorada Dodika, zataškavale ovaj slučaj.

- Mogu zasigurno reći - niko ga nije silovao. Niko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije zavera policijsko-tužiteljskih tela da bi se ubio 21-godišnji dečak. To nije istina - rekao je Nobilo.

Otac nesrećnog mladića organizovao je proteste u središtu Banjaluke više od 230 dana kako bi se rasvetlila istina o ubistvu njegovog sina. On i dalje tvrdi da je vrh Republike Srpske i tužilaštva umešan u ubistvo.

(Espreso.co.rs/ Hina/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.