SKOČIO U LEDENU VODI I SPASIO MLADIĆA, PA SE OBUKAO I ZAVRŠIO SMENU: Hrabri policajac postao je heroj Bosne!
Njegoš Đekanović, Foto: Twitter printscreen

njegoš đekanović

SKOČIO U LEDENU VODI I SPASIO MLADIĆA, PA SE OBUKAO I ZAVRŠIO SMENU: Hrabri policajac postao je heroj Bosne!

Dramatična akcija spašavanja odigrala se jedan sat iza ponoći i okončana je bez težih posledica kako za mladića

Objavljeno:

Njegoš Đekanović, pripadnik Policijske stanice Banja Luka - Lazarevo, spasio je danas život D. D. (26) iz Banje Luke, koji je skočio u reku Vrbas s mosta u Slatinskoj ulici u naselju Trapisti.

Dramatična akcija spašavanja odigrala se jedan sat iza ponoći i okončana je bez težih posledica kako za mladića D. D. tako i za hrabrog policajca.

Marija Markanović, portparol PU Banja Luka, kaže da je policija primila anonimnu dojavu da se na mostu nalazi muškarac, koji namerava da skoči u reku. Po dolasku patrole, muškarac je već skočio u hladni Vrbas.

- Zaustavili smo vozilo, pogledali u reku i uočili da mladić plovi nizvodno od mosta i da daje znakove života. Vozilom smo otišli do okretišta za autobuse i obalom se spustili do vode. Lampama smo svetlili i tražili ga - priča Đekanović.

On dodaje da je u nekoliko navrata voda vukla mladića na dno te da je i sam pokušavao da se spasi.

- Nisam razmišljao o posledicama po sebe, ali sam osetio obavezu, ljudsku i službenu, da ga pokušam spasiti. Skinuo sam uniformu i uskočio u reku. Doplivao sam do njega, negde na sredini reke i dovukao ga na obalu - priča Đekanović.

Prema njegovim rečima, tada su već stigle njegove kolege i vatrogasci i pomogli.

- Mladić je u tim trenucima izbacio vodu iz sebe. Bio je u šoku, krkljao i ništa nije govorio i odvezla ga je Hitna pomoć - kaže Đekanović.

Posle dramatične akcije spašavanja, ovaj hrabri policaja obukao je svoju uniformu i do sedam sati ujutro odradio smenu!

- Opet bih isto uradio! Kad god mogu nekome da pomognem. Policijski posao je veoma težak i stresan. Svakim danom susrećemo se s raznim situacijama, ali prvenstveno smo u službi građana i zaštite njihove imovine - rekao je Đekanović, koji je u policiji od 2012. godine.

Nakon ukazane pomoći u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, D. D. je prevezen da daljnje lečenje na Kliniku za psihijatriju.

- Pacijent je zbrinut prema svim protokolima lečenja te je nakon stabilizacije zdravstvenog stanja upućen na dalje lečenje na Kliniku za psihijatriju - rekao je načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Peđa Kovačević.

Razlog zbog kojeg je mladić skočio u reku nije poznat.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović kaže da je Đekanović svojim primerom pokazao visok stepen profesionalnosti, hrabrosti i humanosti.

- On je, rizikujući svoj život, i uz činjenicu da se sve odigralo noću, u slabim uslovima vidljivosti, te hladnoću reke Vrbas, spasio život mladiću. Ovakvi i slični primeri pokazaju da su policijski službenici svakodnevno izloženi različitim izazovima, ali da su uvek spremni da građanima pruže potrebnu pomoć - istakla je Markanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.