U Hagu preminuo Zdravko Tolimir, Mladićeva desna ruka!

Još jedna smrt

U Hagu preminuo Zdravko Tolimir, Mladićeva desna ruka!

Penzionisani general i ratni načelnik Vojske Republike Srpske za bezbednost umro je sinoć u pritvoru u Shveningenu u 68. godini života
Objavljeno:

Zdravko Tolimir, visoko pozicionirani činovnik vojske bosanskih Srba, osuđen na doživotnu robiju zbog zločina u Srebrenici i Žepi preminuo je sinoć u 68. godini života u pritvorskoj jedinici u Shveningenu. Kusturica: U Bosni i Hercegovini živi tri - četiri hiljade terorista! (FOTO) Penzionisani general i ratni načelnik Vojske Republike Srpske za bezbednost tokom građanskog rata u Bosni i Hercegovini kao nezvanična desna ruka generala Ratka Mladića sa kojim je u Vojsku Republike Srpske prešao iz Knina odmah po osnivanju 1992.

Tolimir je odigrao važnu ulogu u spasavanju i oslobađanju francuskih pilota tokom NATO bombardovanja položaja bosanskih Srba, a bio je i učesnik pregovora u Dejtonu. Uhapšen je na granici Srbije i Republike Srpske 2007, u zajedničkoj akciji graničnih policija. Iako je po zvaničnoj verziji uhapšen zapadno od Drine, Tolimir je kasnije tvrdio da je u Republiku Srpsku prebačen pošto je uhapšen u Srbiji. U Hagu je 2012. proglašen krivim za šest od sedam tačaka optužnice uključujući i genocid u Srebrenici, a kazna mu je potvrđena prošle godine. (M. N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.