NAJVEĆI HOROR NA BALKANU: Majka izašla iz porodilišta, stavila jastuk bebi na lice i krenula ka kontejneru...
U kontejneru je pronađeno telo bebe, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

užas u sarajevu

NAJVEĆI HOROR NA BALKANU: Majka izašla iz porodilišta, stavila jastuk bebi na lice i krenula ka kontejneru...

Telo bebe, stare dva dana, optužena majka bacila je u kontejner

Objavljeno: 10:21h

U Sarajevu se pre četiri meseca dogodilo stravično čedomorstvo.

Reč je o Ameli Džajić (33), majci troje dece, protiv koje je Opštinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu zbog ubistva tek rođene ženske bebe 2. juna ove godine.

Telo bebe, stare dva dana, optužena majka bacila je u kontejner za smeće ispred zgrade na Ilidži.

Ovaj slučaj čedomorstva rasvetljen je tek mesec nakon što je pronađeno telo bebe, 15. jula, kad je majka uhapšena.

Amela Džajić, koja je provela tri meseca u pritvoru u tuzlanskom zatvoru, puštena je u sredu na slobodu nakon što je Općinski sud uvažio žalbu njenog branioca, advokata Omara Mehmedbašića.

- Smatram da je Sud donio pravednu odluku, jer je optužena bila smanjeno uračunljiva. Poznato je da pojedine žene posle porođaja zapadaju u depresiju i da su smanjeno uračunljive - kazao nam je advokat Mehmedbašić.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. maja u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gde je rodila živo žensko dete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. juna u poslepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Novorođenče, koje je bilo umotano u belu pamučnu pelenu i plavu bolničku dekicu, položila je na krevet. Potom je uzela manji jastuk, stavila ga bebi na lice i ugušila je. Nakon što je proverila da je dete mrtvo, telo i jastuk kojim ga je ubila, stavila je u crnu najlonsku vreću za smeće, koju je potom stavila u crveni platneni ceker. Telo bebe u cekeru bacila je u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Optuženoj majci izrečene su mere zabrane sastajanja, posećivanja, približavanja i bilo kakvog kontaktiranja sa svedokom B. Z. U Opštinskom sudu za danas je zakazano ročište, na kojem će se Džajić izjašnjavati o krivici.

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.