VRIŠTALA JE, A ONDA IZDAHNULA: Suđenje mladiću koji je BMW-om ubio TRI DEVOJKE otkrilo nove jezive detalje!
Nastradale devojke, Foto: Facebook printscreen

UŽASNA NESREĆA

VRIŠTALA JE, A ONDA IZDAHNULA: Suđenje mladiću koji je BMW-om ubio TRI DEVOJKE otkrilo nove jezive detalje!

Ejubović je vozio neregitrovani BMW brzinom od 244 km/h

Objavljeno:

Danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću, koji je 29. juna BMW-om X5 na autoputuiA1 u Butilama izazvao nesreću u kojoj su poginule tri tinejdžerke - Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je 18-godišnja Lejlina sestra Ajla preživela.

Ejubović je u trenutku nesreće imao 20 godina.

Iskaze su dali Vinko Marić i Velimir Petrović, pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tela, koji su prvi stigli na mesto događaja i spasili život Ejuboviću.

Marić i Petrović ispričali su kako su se tog kobnog dana oko 18:25 vozili na posao kad je, velikom brzinom, pokraj njih prošao Ejubovićev BMW. Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petoro mladih, ostala je stajati na 244 kilometra na sat.

- Je li moguće da me zaljuljalo? - prisetili su se Marić i Petrović razgovora u autu, piše Avaz.

Rekli su kako su se kretali desnom trakom, a Ejubović levom, kad je BMW-om naglo skrenuo udesno, vozilom "preskočio" metalnu ogradu i zabio se u stup oko kojeg se omotao. Setili su se da su na BMW-u bila zatamnjena stakla, a auto je od siline udarca bio uništen do neprepoznatljivosti.

Jedna od žrtava davala je znakove života

- Ugledali smo krvavog vozača, a oko vrata mu je bio pojas koji ga je gušio. Uspeli smo iskriviti vrata i slomiti staklo. Vozač nije mogao disati, krkljao je... Neto od prisutnih donio je skalpel kojim smo prerezali pojas - rekli su svedoci na suđenju.

Dodali su kako su na suvozačkom sedištu ugledali plavokosu djvojku koja je imala teške ozljede glave. Tada je još davala znakove života. Probudila se, plakala i vrištala, a onda se opet onesvestila. Na zadnjem sedištu ugledali su još tri devojke.

Svedočili su i Admir Rahimić i Sena Komarica iz Autocesta FBiH. Rahimić je kazao kako su svedoci iz vozila izvlačili unesrećene i da se BMW zabio u stup do motora. Naglasio je kako na mestu nesreće postoji video nadzor.

Komarica je ispred pravne službe firme govorila o oštećenjima nastalima u nesreći - saobaćajnog znaka, ograde i stupa. Iskaz je dao i Munir Oputa iz MUP-a Kantona Sarajevo, koji je potvrdio da je Ejubović koristio dve različite registarske oznake na vozilu.

Policijskim očevidom utvrđeno je i kako BMW kojim je upravljao Ejubović nije bio registrovan.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.