SNAGOM VOLJE SPASILA JE SVOJU MAJKU! Doktori su je osudili na smrt i PUCALI MI U SRCE!
Foto: Printscreen Facebook / Pomoć Za Rusmiru Zukančić

DA, MOGU!

SNAGOM VOLJE SPASILA JE SVOJU MAJKU! Doktori su je osudili na smrt i PUCALI MI U SRCE!

Ostala je bez svakog delića sebe, i smejala se na svaki majčin pogled dok joj se duša kidala, i to sve jer je znala "DA MOŽE"

Objavljeno: 16:43h
Jelena Jovanović

Tuzlanka Rusmira se već neko vreme bori za život, a prognoze lekara su bile veoma loše.

Ona je bolovala od maligne bolesti, ali je za razliku od većine ljudi, odlučila da se leči na nešto drugačiji način, i to uz pomoć svoje ćerke.

Zahvaljujući njoj koja joj je na neki način spasila život, ova hrabra žena i dalje živi i diše punim plućima, raduje se životu...

Dan kada su mi saopštili na UKC Tuzla da od "mame nema ništa", da joj je još malo života preostalo i da ja tu ne mogu ništa da uradim, tog trenutka kao da su mi odsekli noge i pucali u srce, ali duboko sam udahnula i odgovorila im, DA, MOGU!

Ovim rečima je Jasmina Zukančić iz Tuzle krajem juna ove godine pisala o svojoj porodičnoj drami kroz koju su prolazile ona i njena majka.

Jasmina Zukančić sa majkom
Jasmina Zukančić sa majkom foto: Facebook / Jasmina Zukančić

DA, MOGU! Dana kada su mi saopštili na UKC Tuzla da od "mame nema ništa", da joj je još malo života preostalo i da ja tu ne mogu ništa (tačno ovim rečima) tog trenutka kao da su mi odsekli noge i pucali u srce, ali duboko sam udahnula i odgovorila im - DA, MOGU! Dana kada sam započela sa skupljanjem donacija, mnogi su rekli, krenuvši od rodbine, pa do prijatelja, do poznanika i nepoznanika da mi govore “Jasmina pusti, prihvati, ne možeš tu ništa”, a ja sam odgovorila, "DA, MOGU", napisala je Jasmina i nastavila dalje:

– Da, pronašla sam kliniku snagom volje i vodila se time da koliki je broj doktora u celom svetu, jedan mora da mi iznese mišljenje da postoji način i rešenje. Znala sam šta mi je činiti i stupila sam u kontakt sa klinikom. Skupila sam novac i ponovo rekla, "DA, MOGU". Moja mila draga majka se jedva kretala u tom trenutku, ali ja sam je na svojim leðima držala, u situacijama kada drugačije nije bilo moguće, vozila sam je na koferu na aerodromu jer moj odgovor je bio "DA, MOGU!"

Ona je provela određene dane u Turskoj gde su se nalazi njene majke pratili svaki dan. Gledala je majku kako povraća svaki dan, kako ne spava noćima što ju je slomilo. Kako je rekla, ostala je bez svakog delića sebe, i smejla se na svaki njen pogled dok joj se duša kidala, i to sve jer je znala "DA MOŽE".

Nakon nalaza iz Turske, doktori su ponovo pokušavali da me ubede kako treba majku da smestim na kliniku gde uglavnom leže pacijenti koji umiru. Rekli su da joj nema spasa, da joj je ostalo još tri meseca života i da ja nažalost tu više ne mogu ništa da učinim. Moj odgovor koji je izazvao njihove izbezumnjene face je bio, "DA MOGU".

Nakon što je ova hrabra ćerka dobila "proforme" za troškove lečenja i operacije, usledila su nova rušenja tla pod njenim nogama i to od rodbine, prijatelja, poznanika...

Rekli su mi: "Jasmina, nećeš uspesti to da izvedeš, to je mnogo novca koje treba skupiti za dva meseca, znamo da ti je teško i sve, ali tako Bog želi", na šta je moj odgovor bio, "DA MOGU".

- I evo nas danas nakon smrtnog roka moje majke od strane doktora UKC-a nasmejane na poslednjem ciklusu hemoterapija, evo nas tu sa poslednjim obeshrabrenjem gde su nam na klinici priredili dodatni trošak od 1227 evra zbog promene cene lekova za hemioterapiju na tržištu i produžili proces skupljanja sredstava na šta naravno dobijam poruke: “Jasmina valjda ćeš da uspeš, valjda ćeš da skupiš". Pogrešno dragi moji, kod mene ne postoji valjda, moj odgovor je uvek, "DA, MOGU".

Nakon dobijene bitke, ova hrabra ćerka poručuje da joj je majka uspešno operisana i srećna žena jer ponovo korača "ka svojoj životnoj svetlosti" jer su uspešno završena 4 ciklusa teške hemioterapije.

Jasmina Zukančić, čeka da čuje od doktora magične reči koje će je usrećiti kao nikada do sada, a to su: "Čestitamo, uspeli ste, svi smo uspeli i budimo ponosni."

Tuzlanka, Rusmira se već neko vreme bori za život
Tuzlanka, Rusmira se već neko vreme bori za život foto: Facebook / Jasmina Zukančić

Veliko, ogromno hvala na donacijama, one pristižu, kao i poruke. Ne zamerite na odsustvu, ali na sve strane sam se i sama uverila da nije baš uvek moguće stići, pa jednostavno zateknete se kako sedite u vrtlogu misli i sami posložite kockice onako kako treba da se poploča ovaj ne tako ravan čak što više i suviše brdovit put, a na kraju uvidite da se one ipak poslože u pravi čas i nekako same kako je ON odredio da se slažu jedna na drugu. Prema tome tako i ovo javljanje vama, u pravi čas i sa osmehom na licu, toplinom oko srca javljam vam, ona je tu i ona je na nogama, priča Jasmina.

Podsećamo, Tuzlanki Rusmiri Zukančić dijagnostikovan je težak oblik karcinoma jajnika koji je metastazirao na pluća i jetru.

Snagom i voljom njene ćerke, Rusmiri je sada mnogo bolje. Uz pomoć pozitivnih afirmacija, ali i uspešnog lećenja, ovim damama je preostalo još mnogo vremena za druženje i pravljenje divnih uspomena kakve mogu da imaju samo majka i ćerka.

Jasmina je rekla kako tumora više nema, ali da su ostali preostali ciklusi koji treba da "odrade" svoju završnu bitku sa ovim surovim neprijateljem.

Link za donaciju nalazi se OVDE.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.