BRISALI SNIMKE SA NADZORA, LAŽIRALI OBDUKCIJU... Nove prijave u slučaju ubistva Davida otkrivaju razmeru zločina!
Foto: EPA/Vladimir Stojković

stiže rasplet

BRISALI SNIMKE SA NADZORA, LAŽIRALI OBDUKCIJU... Nove prijave u slučaju ubistva Davida otkrivaju razmeru zločina!

Patolog Željko Karan optužen je da je objavio lažni toksikološki nalaz o smrti Davida Dragičevića

Objavljeno: 14:15h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je krivičnu prijavu protiv patologa Željka Karana, koji je vodio obdukciju tela ubijenog Davida Dragičevića, zbog zloupotrebe položaja, javlja Dnevni Avaz.

Karana se tereti da je objavio lažni toksikološki nalaz o smrti Davida Dragičevića.

Prema tom toksikološkom nalazu, koji je rađen na aparatu bez sertifikata i koji ne može otkriti tragove toksina u krvi, ubijenog Dragičevića su optužili da je koristio LSD, marihuanu i alkohol. Toksikološki nalazi koji su urađeni kasnije pokazali su da to nije tačno.

Podsetimo, okružno tužilaštvo u Banja Luci odredio je prošle nedelje pritvor računarskom stručnjaku koji je nakon smrti Davida naknadno brisao snimke video nadzora s jednog objekta.

Uhapšena je osoba inicijala A.K., naveli su iz tužilaštva u Banjoj Luci, a medijima je advokat Duško Tomić, koji je član međunarodnog tima za istragu ovoga slučaja, otkrio kako se radi o Alenu Kukiću, inženjeru elektrotehnike koji je zaposlen u telekom kompaniji M'tel.

Državno tužilaštvo je potvrdilo kako je Kukiću nakon ispitivanja određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo pomoć počinitelju nakonkrivičnog dela.

Pritvor je naložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ''uništiti, sakriti, izmeniti ili falcifikovati dokaze ili tragove''.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.