DOBIO 14 I PO GODINA ZA SMRT EDITE I SELME: Sud doneo prvostepenu presudu!
Foto: Youtube printscreen

sanjin sefić

DOBIO 14 I PO GODINA ZA SMRT EDITE I SELME: Sud doneo prvostepenu presudu!

Sefiću je osim kazne zatvora, izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije pet godina nakon izlaska iz zatvora

Objavljeno:

Kantonalni sud u Sarajevu prvostepeno je danas osudio Sanjina Sefića na 14 i po godina zatvora, javljaju mediji.

Vrime provedeno u zatvoru biće uračunato u kaznu. Svi ostali osumnjičeni u ovom predmet, oslobođeni su optužbi.

Sefiću je osim kazne zatvora, izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije pet godina nakon izlaska iz zatvora, prenosi N1.

Osuđeni Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu, a 9. januara prošle godine izručen je pravosuđu BiH nakon ekstradicijskog postupka. Teretilo ga se za izazvanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su smrtno stradale studentkinje Selma Agić i Edita Malkoč.

Postupak protiv Sefića i saučesnika počeo je 21. marta prošle godine na Kantonalnom sudu. U julu prošle godine, četiri meseca po početku sudskog procesa - celi glavni pretres ponovljen je ispočetka, zbog zakonskih posledica odgađanja nekoliko ročišta.

Iz Tužilaštva KS su po završetku dokaznog procesa zatražili maksimalnu kaznu zatvora za Sanjina Sefića i to za počinjenje dva teška krivična dela: protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posledicom stradanja dve osobe i neukazivanja pomoći nakon saobraćajne nesreće.

S druge strane, odbrana, odnosno advokat Kerim Čelik koji zastupa Sefića zatražio je oslobađajuću presudu u ovom slučaju. Oslobađajuće presude zatražili su i advokati Dine Alića, Sare Sefić, Amara Salihovića i Sauda Nišića.

Izricanju presude prisustvovalo je nekoliko desetina ljudi. Osim članova porodice, bili su tu i studenti i profesori Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta koji su pohađale stradale Selma i Edita.

(Espreso.co.rs/ba.n1.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.