ŽIVOT JE BIO SUROV PREMA OVOJ DEVOJČICI, ALI ONA NIJE ODUSTALA! Rođena je bez ruku, ali onda je otkrila svoj neverovatni talenat!
Foto: Printscreen/youtube

dirljiva priča

ŽIVOT JE BIO SUROV PREMA OVOJ DEVOJČICI, ALI ONA NIJE ODUSTALA! Rođena je bez ruku, ali onda je otkrila svoj neverovatni talenat!

Pravi je borac

Objavljeno:

Devojčica po imenu Ramela Mešeljević rođena je bez gornjih ekstremiteta i sa jednom skraćenom nogom, no to je nije sprečilo da postane gotovo posve samostalna, te da kroz život ide sa osmehom. Ne samo da je uspela da funkcioniše bez problema u svakodnevici, ona je i čudo od deteta sa velikim talentom za slikanje.

foto: Printscreen/youtube

Zdravom nogom, osim što crta, ona i piše, češlja se i oblači, a želja joj je da postane slikarka kada odraste.

Verovatno će i da uspe u tom naumu budući da je srećna, sa mnogo želja i puna života.

foto: Printscreen/youtube

Ramelina majka Šeherzada kaže kako je za nju bio šok kada je shvatila da se Ramela rodila sa jednom kraćom nogom i bez gornjih ekstremiteta, jer su joj lekari sve vreme govorili kako je sa njenom bebom sve u redu.

Ramela i njena majka Šeherzada
Ramela i njena majka Šeherzada foto: Printscreen/Youtube

- Nisam razmišljala apsolutno ni o čemu. Tek kada je Ramela napunila dve godine počela sam da razmišljam. Ali, nisam sumnjala. Čisto nisam sumnjala u nju jer je ona već kao beba počela da se prevrće, da guče. Bila mi je sva pozitivna. Gledajući nju, mislila sam kako će sutra biti bolje. Ne gledam je kao da ima neki hendikep. Ona svoj nedostatak pokriva nogom kojom se češlja, piše, presvlači, crta… Sa malo upornosti može se postići svašta - rekla je Šeherzada, Ramelina majka za Radio Slobodna Evropa.

Trenutak polaska u školu, Ramela je dočekala spremna. Već sa pet godina učila je slova i brojeve, a već je zavolela da crta. Jedini strah bio je u tome da li će deca u školi imati razumevanja za nju, te da li će da je prihvate.

- Kada sam došla u školu i videla svu tu decu, nisam znala kako ću se uklopiti, ali sada je sve dobro, igraju se sa mnom - ispričala je Ramela.

I za učiteljicu Edinu Grahić Ramelin polazak u školu bio je izazov. Dve godine posle srećna je što je dobila upravo ovakav razred koji je kako kaže i nju obogatio.

foto: Printscreen/youtube

- Obogatilo me puno zato što je Ramela posebna devojčica. Ona je vesela devojčica, komunikativna. Iznenađena sam koliko je ona željna znanja igre i druženja sa ostalom decom - kaže učiteljica.

U školi se svi Ramelini drugovi takmiće ko će pre da joj pomogne kada joj nešto zatreba. Svi zajedno uče kako pomoći drugom, ali isto tako i kako primiti pomoć od drugog.

Želja da postane slikarka, samo je jedna u nizu njenih želja. Ona kao i svako dete želi da bude mnogo toga.

Budući da je do sada uspevala da se izbori sa svim preprekama koje joj je život postavljao, sigurno je da će uspeti da postigne još mnogo toga i da ispuni sebi još mnogo želja.

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.