KINEZ PRETUKAO DEČAKA (12) KOD ŠKOLE VUK KARADŽIĆ: Tresnuo ga je o pod, pa mu UDARAO GLAVU O OGRADU!
Foto: Nebojša Mandić

incident u doboju

KINEZ PRETUKAO DEČAKA (12) KOD ŠKOLE VUK KARADŽIĆ: Tresnuo ga je o pod, pa mu UDARAO GLAVU O OGRADU!

U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Čen Ksumei, koja je drugog dečaka udarila metlom

Objavljeno:

Dečak I. P. (12) iz Doboja teško je povređen nakon što ga je brutalno pretukao vlasnik kineske prodavnice Lin Linsong u blizini OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju.

Napad se dogodio u ponedeljak u 18.30 sati u ulici Kralja Aleksandra, pri čemu je Kinez dečaka tresnuo o pod, da bi ga zatim podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu.

U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Čen Ksumei, koja je drugog dečaka udarila metlom.

Otac pretučenog deteta Dragan Prodić priča da se njegov sin iz škole vraćao kući u društvu s tri drugara kada je iz kineske prodavnice istrčao Linsong i obrušio se na njegovog sina.

- Uhvatio je dete za ramena i dva puta ga otresao o asfalt. Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao o metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario u kapiju. Dete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i posle toga je dva sata neprestano jecao - priča Prodić.

Navodni motiv napada bilo je to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju Kinezima i posprdno ih zapitkuju je li im roba original i slično. Prodić kaže da je, navodno, to i sada bio slučaj, ali je sve kulminiralo nad njegovim detetom.

- Deca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Taj Kinez je iz čista mira istrčao iz radnje i krenuo prema mom sinu, koji nije bežao, jer ništa nije skrivio - kaže Prodić.

Zabrinuti otac navodi da 12-godišnjak nije znao šta ga je snašlo.

- Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja i udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta, ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Lekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave - kaže Prodić.

On kaže da su iz ruku Kineza njegovog sina otele žene koje su sedele u obližnjem kafiću. Očevici su prijavili slučaj i Protić kaže da je patrola stigla za tri minute.

- Policija je brzo reagovala. Prva reakcija im je bila vrhunska i maksimalno profesionalna. Kao svaki roditelj, na prvu sam burno reagovao, ali sam poslušao savete policajaca i iskoristit ću sve pravne mogućnosti da se taj čovek što strožije sankcioniše! Takvim siledžijama nije mesto kraj škole - ističe Prodić.

Napad su snimile nadzorne kamere s kineske prodavnice i policija je taj snimak izuzela.

U PU Doboj navode da su reagovali na osnovu anonimne prijave i utvrdili da je muškarac tukao dete. Međutim, Li Linsong nije uhapšen, ali je saslušan u policiji zajedno s nekoliko svedoka.

- Identifikovani su svi učesnici događaja u kome je maloletnik zadobio povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog jela, a protiv osumnjičenih će biti dostavljen izveštaj - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.