ROĐEN JE 1909. GODINE, PREŽIVEO 3 RATA I IMA 15 PRAUNUČADI! Dragoljub Galić (109) danas je preminuo, a pre smrti otkrio je TAJNU DUGOVEČNOSTI (VIDEO)
Foto: Printscreen

poslednje zbogom

ROĐEN JE 1909. GODINE, PREŽIVEO 3 RATA I IMA 15 PRAUNUČADI! Dragoljub Galić (109) danas je preminuo, a pre smrti otkrio je TAJNU DUGOVEČNOSTI (VIDEO)

Najstariji građanin Srpske biće sahranjen na lokalnom groblju Galići u Golešima

Objavljeno:

Najstariji građanin Republike Srpske Dragoljub Galić preminuo je danas u rodnim Golešima kod Banjaluke u 109. godini.

Galić je rođen 12. oktobra 1909. godine, a celi svoj životni vek proveo je u rodnom selu baveći se poljoprivredom. Imao je sedmoro dece, od kojih je većinu nadživeo, 11 unučadi i 15 praunučadi.

Postao je poznat široj javnosti jer je jedan od najstarijih građana sveta kojem je već u drugom veku života ugrađen pejsmeker.

On je sa tim šalio tvrdeći da je zabrinut jer šta će ako umre doktor koji ga je operisao i ugradio mu pejsmeker koji ga je dobro služio. Najstariji građanin Srpske biće sahranjen na lokalnom groblju Galići u Golešima.

Deda Dragoljub je rekao da je dugom veku možda zaslužna ishrana jer je uvek jeo domaće proizvode.

- Pre nije bilo hrane kao danas, jela se kuruza i pšenica, a mladež sada jede samo slatkorije. Dok sam bio mlad najviše sam "trošio" mleko, pa je to možda doprinelo ovim godinama - kaže on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.