ČUVENOM RUSKOM PISCU ZABRANJEN ULAZ U BIH! Ambasada RUSIJE traži objašnjenje! DUBOKO SMO RAZOČARANI
Foto: Aleksandar Jovanović

zahar prilepin

ČUVENOM RUSKOM PISCU ZABRANJEN ULAZ U BIH! Ambasada RUSIJE traži objašnjenje! DUBOKO SMO RAZOČARANI

Prilepinu je zabranjen ulazak po naredbi Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH...

Objavljeno:

Ambasada Ruske Federacije izrazila je zabrinutost i duboko razočarenje zbog današnje zabrane ulaska uB iH ruskom piscuZaharu Prilepinu.

- Ambasada izražava zabrinutost i duboko razočaranje zbog ovog incidenta. Obratili smo se Ministarstvu inostranih poslova BiH za razjašnjenje - saopšteno je iz Ambasade Rusije.

- Prilepin je poznati ruski pisac ne samo u Rusiji, već širom sveta, uključujući BiH i Srbiju. On je trebalo da stigne u BiH na poziv rukovodstva Narodne biblioteke grada Banjaluka kao počasni gost 53. Kočićevog zbora, odnosno književne večeri u Narodnoj biblioteci u okviru ovog događaja - ističu iz Ambasade Rusije.

U saopštenju se napominje da je Prilepin ranije više puta boravio u poseti BiH. Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je neverovatno to što je Prilepinu danas zabranjen ulazak u BiH. Ruskom piscu Zaharu Prilepinu zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu iz bezbednosnih razloga, objavile su banjalučke "Nezavisne novine".

Prilepinu je zabranjen ulazak po naredbi Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, prema kojoj "njegovo prisustvo na teritoriji BiH predstavlja pretnju sigurnosti BiH, pravnom poretku ili međunarodnim odnosima BiH". Na ovu odluku je moguće uložiti žalbu u roku od 15 dana. Kako su ranije objavljivali beogradski mediji, Prilepin je veteran rata u Čečeniji, a u prošle godine bio je gost "Kustendorfa" Emira Kuturice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.