ISPOVEST BOSANKE KOJU SU NAPALI SIMPATIZERI TRAMPA JER JE BILA POKRIVENA: Neću da lažem, bilo je STRAŠNO, kao u utrobi neke zveri!
Foto: Facebook

napad U TAMPI

ISPOVEST BOSANKE KOJU SU NAPALI SIMPATIZERI TRAMPA JER JE BILA POKRIVENA: Neću da lažem, bilo je STRAŠNO, kao u utrobi neke zveri!

Aida je doživela horor...

Objavljeno:

Aida Mačkić, rodom iz Bosne i Hercegovine, koja je tokom rata izbegla sa porodicom u SAD, protestovala je u Tampi tokom posete predsednika Donalda Trampa.

Mačkić je, zajedno sa pet drugih osoba, uzvikivala "Imigrantska prava su ljudska prava. Sram te bilo", nakon čega su nju i njene prijateljice napali simpatizeri američkog predsednika.

Aida, tridesetpetogodišnja majka četvoro dece, strpljivo je sa osmehom na licu stajala, dok su Trampove pristalice oko nje uzvikivale "Izgradi taj zid", misleći na zid na granici s Meksikom koji je Tramp obećao da će izgraditi tokom predizborne trke.

- Nisam verovala da ću na svojoj koži osetiti ovoliki bes osoba koje me i ne znaju. Osetiti takvu vrstu agresije i ljutnje upućenu osobama koje mirno protestuju je apsolutno zastrašujuće i plaši me da razmišljam o tome u kakvom svetu moja deca odrastaju, rekla je Mačkić za Tampa Bay Times.

Inače, Mačkić radi kao koordinator za međuverska pitanja u Veću za američko-islamske odnose u Tampi. Dok je američkim medijima davala izjavu, Trampove pristalice su joj dobacivale i pretile jer je pokrivena.

- Kada smo upale među tolike ljude osećale smo se kao da smo u stomaku neke zveri. Neću lagati, bilo je strašno. Trebamo se boriti za prava svakog čoveka, bez obzira na njihovu religijsku pozadinu, seksualnu orijentaciju ili mesto odakle dolaze", dodala je.

"Nadam se da sam pružila snagu svojim sestrama muslimankama koje su pokrivene i pokazala da još uvek imamo pravo na slobodu govora, te da se nikada ne plašimo ustati u borbi za pravdu", poručila je Mačkić, zaključila je za Tampa Bay Times.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.