ISPRAVKA: GRADSKA ČISTOĆA NIJE OTPUSTILA OCA 14 DECE: Ovo je prava istina! (FOTO)
Foto: Printscreen / Twitter /, Mala Marina

DEMANTI

ISPRAVKA: GRADSKA ČISTOĆA NIJE OTPUSTILA OCA 14 DECE: Ovo je prava istina! (FOTO)

Kapa dole ovom gospodinu...

Objavljeno: 20:19h

Fotografija čoveka u narandžastom, radnom prsluku, koji sređuje ulicu kao da mu je to posao ne bi delovala nimalo čudno i verovatno ne bi bila najveći viral dana na društvenim mrežama - da uz nju ne ide i potresna priča tog istog čoveka, koja možda najbolje oslikava svu propast ljudskosti na ovim prostorima.

Fotografija, koju je podelila korisnica Twittera koja se potpisuje kao Mala Marina, navodno pokazuje oca 14-oro dece iz Novog Grada u Republici Srpskoj, koji je pre mesec dana ostao bez posla u Javnom komunalnom preduzeću Čistoća. Otpušten je, navodi Marina, kao višak radne snage - ali ga to ne sprečva da i dalje svakodnevno "dolazi na posao".

"Mesec dana nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao", navodi ona.

Ona je uz to pozvala i ljude da pomognu čoveku, čiji identitet za sada nije poznat.

Ispod posta se javilo puno ljudi koji su voljni da pomognu, iako su mnogi automatski pretpostavili da se radi o Srbiji - jer ovakav slučaj zuči kao nešto što bi vrlo lako moglo da se desi kod nas, što je samo po sebi dovoljno tužno.

Ipak, ispostavilo se da ova priča nije potpuna istina. Ovo su činjenice:

U Novom Gradu ne postoji komunalno preduzeće koje se zove “Čistoća”, već Komunalno preduzeće “Komus” koje je dalo telefonski dematij priče o otkazu te su nas obavestili da su poslali pismeni demanti pojedinim medijima zajedno sa dokazima.

Ono što je pisalo na društvenim mrežama- da je dobio otkaz, ali nastavio besplatno da radi, nije puna istina. Vukota je u Komunalnom preduzeću radio pre osam godina i to samo dva meseca. U tom periodu Komunalnom je zatrebao dodatni radnik, odradio je ugovorom definisana dva meseca i- prestao da radi.

Od prestanka rada u Komunalnom, Milan se bavio skupljanjem metalnog i papirnog otpada. Nakon što mu je komunalna inspekcija, zbog prigovora građana, zapretila kaznom, Vukota je odlučio se da pokuša dobiti posao na drugačiji način navodi se u članku portala “Banjaluka.com”.

Proteklih godina dovijao se na razne načine da preživi, najčešće sakupljanjem plemenitih metala, ali i hrane sa otpada i iz kontejnera. Onda je, prije pet dana, odlučio napraviti neobičnu molbu Komunalnom - obukao je narandžasto odijelo i počeo samoinicijativno čistiti grad, odustajući od sakupljanja metala i papira. (...)

Vukota je pre dva mjeseca, kaže, išao tražiti posao u Komunalno preduzeće, ali je dobio odgovor da imaju višak, a ne manjak radnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.