ŽIVELA JE ZA NAŠU DECU JER SU JOJ UBILI NJENU! Sahranjena majka SREBRENICE koju je Vjerica Radeta BRUTALNO UVREDILA! EVO ŠTA JE TAMO IZREČENO
Foto: Profimedia

ODLAZAK MAJKE

ŽIVELA JE ZA NAŠU DECU JER SU JOJ UBILI NJENU! Sahranjena majka SREBRENICE koju je Vjerica Radeta BRUTALNO UVREDILA! EVO ŠTA JE TAMO IZREČENO

Hatidža Mehmedović je tokom genocida u Srebrenici izgubila dva sina Almira (18), Azmira (21), supruga Abdulaha (44), dva brata i brojnu rodbinu..

Objavljeno:

Nakon komemoracije, ispred Čaršijske džamije u Srebrenici klanjana je dženaza Hatidži Mehmedović, koju je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Pre klanjanja dženaze, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić je prisutnima na dženazi, koji su došli iz cele Bosne i Hercegovine i šire, rekao da je Hatidža Mehmedović bila hrabra, dostojanstvena žena, koja se borila za istinu i pravdu.

I kada smo grešili, Hatidža nije dala na nas. Mi smo bili njena deca. Radovala se deci u Srebrenici. Živela je za našu decu, jer su ubili njenu. Mi joj obećavamo da ćemo se boriti za Srebrenicu, da će se ovdje u ovom mestu rađati deca. Poštovaćemo amanet naših majki, moramo govoriti o Srebrenici, genocidu, ali i o životu u Srebrenici, poručio je ef. Peštalić.

Pre dženaze održana je komemoracija Hatidži Mehmedović u Kulturnom centru Srebrenica.

U 13 sati i 30 minuta biće ponovo klanjana dženaza Hatidži Mehmedović u mjestu Bektići (MZ Sućeska) gde će se obaviti i ukop.

Na Kliničkom centru u Sarajevu, 22. jula 2018. godine, je nakon duge i teške bolesti umrla Hatidža Mehmedović. Bila je predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice", a 23 godine je trajala u borbi za istinu o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995. godine, te pravdi i kažnjavanju zločinaca.

Hatidža Mehmedović je tokom genocida u Srebrenici izgubila dva sina Almira (18), Azmira (21), supruga Abdulaha (44), dva brata i brojnu rodbinu.

Hatidža Mehmedović je rođena 1952. godine u selu Bektići (MZ Sućeska). U Srebrenicu se vratila 2003. godine, u porodičnu kuću u naselju Vidikovac.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.