KRENULE SU NA PUNOLETSTVO, ALI TAMO NIKADA NISU STIGLE! Otac poginule Lejle sada se moli za život druge ćerke koja je u KOMI! (FOTO)
Foto: Facebook printscreen / Lejla Oruc

velika tragedija

KRENULE SU NA PUNOLETSTVO, ALI TAMO NIKADA NISU STIGLE! Otac poginule Lejle sada se moli za život druge ćerke koja je u KOMI! (FOTO)

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći

Objavljeno:

Tri devojke Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini, ali i celoj regiji.

Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prelome pršljena lumbalnog dela kičme i nosne kosti pa su ga zadržali na lečenju u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Izvor blizak istrazi potvrdio je za Dnevni avaz da je uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, kazao je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proleteo BMW.

- To je trebao biti dan veselja, a bio je dan žalosti. Prijatelju moramo nastaviti živeti - rekao je za Dnevni avaz Vahidin Oruč, otac poginule Lejle (17) i teško povređene Ajle Oruč (18).

Nastradale devojke
Nastradale devojke foto: Instagram

Vahidin kaže da je Ajla odlučila dan ranije proslaviti rođendan, jer je petkom manja gužva te zbog koncerta Marije Šerifović na Koševu.

- Spremale su se od 12 sati, veselile su se punoletnosti. Rezervisali su u nekom kafiću ili restoranu u 18.45, ali tamo nisu nikada stigle. Majka Ajle Ibrice je nazvala moju suprugu i rekla da je na internetu videla smrskano vozilo za koje misli da izgleda kao ono u kojem su one otišle. Ja ništa nisam čekao niti sam ikoga zvao, nego sam se spremio i otišao u bolnicu - rekao je otac.

- Šta da kažem, život ti se promeni u sekundi, supruga je na tabletama, otišla je u bolnicu kod Ajle - kaže Vahidin.

Dodaje da je Lejla davala znakove života pa su ju prvo odvezli u opštu bolnicu, a onda u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

- Lejlu su dva puta vraćali iz smrti, ali je treći put nisu uspeli reanimirati - kaže Vahidin. Dodao je da je Ajla Ibrica bila u vezi s Ejubovićem i da on zapravo nije trebalo da ih vozi.

- Trebao ih je voziti prijatelj Ermin Đulić, ali nije mogao zbog posla - rekao je Vahidin.

Kaže da ga nitko od članova porodice Ejubović nije kontaktirao i, kako je rekao, ni ne trebaju. Snagu mu, kako kaže, osim dragog Boga, članova porodice i prijatelja, daje nada da će se Ajla izvući, ali i šestogodišnja ćerka Nejra, koja nije ni sjesna što se dogodilo.

Dodaje da je Ajla u stabilnom stanju, ali da je zadobila višestruke povrede.

- Ona je u komi, samo da pluća izdrže. Već je operisana, slomljena joj je ruka, povređena karlica... Uspeo sam je i videti... Nadam se, uz Božju pomoć, najboljem - kaže Vahidin

U selu vlada velika tuga, a susedi im, kaže pokušavaju pomoći koliko mogu.

Vahidin je rekao da su Ajla i Lejla bile članice Kulturno-umetničkog društva “Ivan-planina” te da su, baveći se folklorom, obišle puno zemalja. Tako je nakon tragedije stiglo mnogo poruka iz Evrope i Turske.

Načelnik opštine Hadžići Hamdo Ejubović je proglasio 3. jul danom žalosti zbog pogibije devojaka. Danas su spuštene zastave na pola koplja na javnim ustanovama i firmama i zabranjeno je održavanje programa javnog i zabavnog karaktera. Osim toga ne sme se puštati muzika u ugostiteljskim objektima. Na internet-stranici Srednjoškolskog centra Hadžići, gde išle Lejla i Nađa, objavljena je emotivna poruka u kojoj su se učenici i nastavnici oprostili od nastradalih učenica.

- I opet… Velika tuga za našu školu. Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što sledi posle. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, boli tišina. Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više videti. Boli to što nećemo čuti njihov smeh, ni deliti njihove radosti. Boli prekinuta mladost - piše u poruci koju su potpisali učenici i zaposleni škole.

Srednja zubotehničarska škola u Sarajevu također se oprostila od svoje učenice, Ajle Ibrice.

- Ostaćeš u našim srcima vedra i nasmejna, a tvoj smeh će odzvanjati hodnicima naših sećanja. Tuga i bol ne mogu izbrisati tvoj život koji je prekinut u trenu kada si se iz pupoljka rascvetavala u ružu. Skamenjeni, opraštamo se sa tobom, sada si sa one strane ovog sna koji zovemo životom - napisali su u poruci.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.