DODIK POSLAO JASNU PORUKU: RS neće biti centar za stacioniranje migranata!
Foto: Damir Dervišagić

oštro

DODIK POSLAO JASNU PORUKU: RS neće biti centar za stacioniranje migranata!

On je poručio da to što planiraju u Sarajevu kada je reč o migrantima, uzalud rade

Objavljeno:

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas da Republika Srpska neće prihvatiti stacioniranje migranata, koji su svesno pušteni u BiH.

Dodik je naglasio da nijedan centar za boravak migranata neće biti otvoren u Srpskoj.

- Mogu da imaju samo tranzit i da se oslone na naše humanitarne organizacije u pogledu hrane i pića, ali stacioniranih centara neće biti - rekao je Dodik.

On je poručio da to što planiraju u Sarajevu kada je reč o migrantima, uzalud rade, jer u Republici Srpskoj odlučuje vlast RS.

Milorad Dodik
Milorad Dodik foto: Dragan Kadić

- To što rade u Sarajevu je džaba, ovde mi odlučujemo. Mi smo država, mi smo vlast. Neka oni prime te migrante koje su sasvim svesno pustili. To je politika koja je skrojena na drugim mestima. Deo bošnjačke političke elite i međunarodna zajednica smatraju da to treba da se uradi i zato je i urađeno. Nemoguće da se ta kriza, koja je bila najizraženija 2015. godine, nije doticala Bosne i Hercegovine, već se to dešava baš sad - rekao je Dodik.

On smatra da to jasno ukazuje da je u pitanju razmeštaj migranata u BiH, a ne njihov tranzit kroz zemlju.

Migranti
Migranti foto: Stefan Jokić

- Mi odbacujemo svaku vrstu stacioniranja migranata. Mi smo humani, ali ovu krizu nismo produkovali i ne želimo da trpimo posledice - naglasio je Dodik.

Bonus video: OVO JE PODRUM STRAVE U POŽAREVCU: Živoslav napravio kobnu grešku, uspeo je da dođe do svog auta, ali ga je sačekao UŽAS! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.