OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA PODNEO PRIJAVU: Na njima je da kažu imena UBICA!
Foto: Youtube printscreen

SMRT KOJA JE POTRESLA BANJA LUKU

OTAC DAVIDA DRAGIČEVIĆA PODNEO PRIJAVU: Na njima je da kažu imena UBICA!

Roditelji mladića tvrde da je on otet, mučen, ubijen i bačen u Crkvenu, a da vrh MUP RS, kao i tužioci štite nalogodavce i ubice njihovog sina

Objavljeno:

Davor Dragičević, otac stradalog 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banjaluke, podneo je danas banjalučkom Okružnom tužilaštvu prijavu protiv NN osoba za teško ubistvo njegovog sina.

Bivši kriminalistički inspektor MUP RS Borislav Radovanović, koji se od prvog dana posle smrti mladića stavio na raspolaganje porodici, izjavio je da je prijava zasnovana na dokazima i činjenicama, sa kakvim i Tužilaštvo raspolaže više od 40 dana. Radovanović je kazao da su izjave policije o "zadesnoj smrti" i padu mladića sa mosta u rečicu Crkvena "notorne gluposti".

U prijavi su kao osobe koje pokušavaju da zataškaju ubistvo mladića navedeni ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor policije Darko Ćulum, načelnik Uprave kriminalističke policije Drako Ilić i patolog Željko Karan.

Davor Dragičević je rekao da sve što je do sada radjeno povodom smrti njegovog sina "montiran proces", ponovivši da je njegov sin otet, brutalno pretučen i maltretiran. - Na njima je da kažu imena ubica. Odgovorno tvrdim da je moj sin ubijen. Samo hoću istinu i pravdu - rekao je on novinarima. Najavljeno je da će grupa "Pravda za Davida" danas započeti akciju, tako da bi u narednim danima Tužilaštvo trebalo da dobije deset hiljada prijava koje će potpisati gradjani. David Dragičević je nestao u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo je nadjeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

Policija je 26. marta odžala konferenciju za novinare, navodeći da je rešila slučaj. Prema njihovoj verziji mladić se u noći nestanka potukao sa grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću u naselju "Lauš", a potom upao u rečicu Crkvena. Roditelji mladića tvrde da je on otet, mučen, ubijen i bačen u Crkvenu, a da vrh MUP RS, kao i tužioci štite nalogodavce i ubice njihovog sina. Od 26. marta na Trgu Krajine u Banjaluci svako veče se održavaju skupovi gradjana na kojima se traži utvrdjivanje istine o smrti Davida Dragičevića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.