UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ: Ratni komandant Armije BiH priveden zbog RATNIH ZLOČINA NAD SRBIMA!
Atif Dudaković će biti optužen za ratne zločine, Foto: Printscreen/youtube/Debeljaca1

iznenađenje

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ: Ratni komandant Armije BiH priveden zbog RATNIH ZLOČINA NAD SRBIMA!

Pored Dudakovića, uhapšeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti

Objavljeno:

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsila je jutros u Bihaću bivšeg komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića, zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina, javio je portal Klix.ba.

Pored Dudakovića, uhapšeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.

Optužnica za ratne zločine godinama je bila dio špekulacija u vezi s bivšim komandantom Armije Republike Bosne i Hercegovine. Dudaković je u više navrata, osvrćući se na navode o pripremi optužnice, novinarima u intervjuima govorio kako nije ratni zločinac i da je časno branio svoju zemlju i narod. Dudaković je bio zadužen za operacije oko Bihaća i operaciju ''Sana 95''u kojoj je Peti korpus ušao u dubinu Republike Srspke na oko 120 kilometara. Jedinice Dudakovića su ratovale sa Vojskom Srpske Krajine, Vojskom Republike Srpske, Vojskom Jugoslavije, "Crvenim beretkama" Milorada Ulemeka Legije i Narodnom odbranom Fikreta Abdića, piše portal Klix.ba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.