DEBAKL PUTINOVE MOTOCIKLISTIČKE BANDE: U Banja Luci očekivali opasne tipove, a na kraju im stigli zimogrozni pijanci bez motora
Foto: EPA

pa hit

DEBAKL PUTINOVE MOTOCIKLISTIČKE BANDE: U Banja Luci očekivali opasne tipove, a na kraju im stigli zimogrozni pijanci bez motora

Da su članovi motociklističke grupe moglo se naslutiti samo po kožnim jaknama

Objavljeno:

Od grmljavine njihovih motora trese se pola Balkana! - vrištale su naslovnice beogradskih tabloida uoči dolaska notornih Putinovih Noćnih vukova u Srbiju i Republiku Srpsku. Proruski mediji u Srbiju su danima sa oduševljenjem pisali o opasnim bajkerima koji su usko povezani sa Kremljom i čijim članovima je zabranjen ulaz u većinu država Evrope.

Takođe, u Americi su na crnoj listi i tretira ih se kao kriminalnu organizaciju. Na čelu opasne motociklističke grupe je Aleksandar Zaldostanov zvani hirurg, u suprotnom 'kućni prijatelj' Vladimira Putina. Kako on tvrdi, cilj Noćnih vukova je promovisanje pravoslavlja i mira, ali smatra se da je njihova uloga nešto ratobornija. Na primer, mnogi njihovi članovi viđeni su na bojištu u Ukrajini kako se bore na strani proruskih separatista, a odigrali su važnu ulogu u aneksiji Krima kad su postavili blokade na putevima.

Upravo zbog takvih stvari u delu Bosne i Hercegovine zavladala je lagana panika kada su Vukovi 'najavili da stižu u Banja Luku. S obzirom na sve veći uticaj Rusije prema tom entitetu, kad se uzme u obzir da se Dodik naoružava, da na području RS navodno osvanuti ruska vojna baza ... Baš nikome se nije svidela ideja da će se Putinovi ljudi od poverenja motati po Bosni i Hercegovini.

BBC navodi da su Vukovi uoči dolaska u Srbiju i RS najavili da ih ništa neće zaustaviti, a onda se odjednom dogodio - debakl! Za početak, nisu stigli na motorima već redovnom avionskom linijom. Očekivalo se da će barem u Novom Sadu sesti na motocikle, ali ništa ni od toga. Bilo im je previše hladno, pa su se grejali u automobilima i kombijima. Prvo su obišli fruškogorski manastiri, a onda su preko Bijeljine ušli u Republiku Srpsku. Peške, jer automobili nisu imali 'zeleni karton'. Po Republici Srpskoj su obilazili crkve i opijali se sa lokalnim nacionalistima, au Banja Luci ih nije dočekao Milorad Dodik nego pusti gradski trg ... Da su članovi motociklističke grupe moglo se naslutiti samo po kožnim jaknama.

- Istina je, ovi zdepasti bajkeri izgledaju smešno, ali poruka ovog puta ne sme se zanemariti. Ona glasi: Rusija stoji uz Republiku Srpsku i Milorada Dodika. Putinu je očigledno jeftinije bilo poslati bajkere bez motora nego novac ... - rekao je Aleksandar Trifunović, urednik banjalučkog portala Buka. Jedne lokalne novine napisale su da je možda bilo bolje da je Putin u RS poslao baletske plesačice ... - Izgledaju smešno, pa ja sam viši od njih - sme se Srđan Puhalo, psiholog koji se fotografisao sa bajkerima ispred katedrale u Banja Luci, gradu koji Nev Iork Times opisuje kao 'najentuzijastičniji proruski grad van Rusije'.

Bonus video:

Dule Savić kao Putin: Legenda Crvene zvezde se valjala u snegu

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.