DA LI SE VI BOJITE BOGA? Njenu ćerku Iris ne primaju u predškolsko jer je DETE S POSEBNIM POTREBAMA! Reči ove majke bole! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Facebook

potresno!

DA LI SE VI BOJITE BOGA? Njenu ćerku Iris ne primaju u predškolsko jer je DETE S POSEBNIM POTREBAMA! Reči ove majke bole! (VIDEO)

Moje dete se igra kao ostala deca. Ona ima i drugaricu, ona se zove Mia, i nije je ni ujela ni pojela

Objavljeno:

U Fejsbuk grupi "Glas naroda" pojavio se video snimak koji je rasplakao celu Srbiju. Naime, reč je o majci koja je snimila video jecajući jer njeno dete, koje je dete sa posebnim potrebama ne primaju u vrtić.

Ona je, gušeći se od plača, pokušavala da drugim roditeljima stavi do znanja koliko joj je teško što njeno dete ne može da se socijalizuje sa drugom decom, što ne može da se igra, što je ne primaju u igraonicu.

- Sad ću malo da vam se izjadam, prestala sam da plačem... - počinje ona svoju ispovest, pa grcajući nastavlja...

- Dragi moji, ja već par meseci, možda i godinu dana tražim za svoju Iris da ona ima socijalizaciju sa decom - počela je nesrećna majka i briznula još jednom u plač.

Kad se sabrala, nastavila je istim tonom...

- Današnji šlag na tortu bio je poziv iz jednog vrtića. Oni rade sa decom u programu koji je namenjen deci sa posebnim potrebama. Međutim, od njih smo danas dobili odgovor "ne".

- Pritom, moju Iris niko nije ni video. Niko ni ne zna kako ona izgleda. Zaista sam ostala bez reči. Sve me je to pogodilo dok je gospođa koja glumi elitu, Selma, zvala sam te danas a ti si mi rekla da roditelji nisu hteli da podrže da deca sa posebnim potrebama, tačnije takva deca, budu u vrtiću.

- Pokazaću ti kakvo je TO dete. Ono je drago i pametno.

Iris
Iris foto: facebook

Nadam se da će ona biti uspešnija od druge, zdrave dece, u inat svima...Moja Iris nije bolesna...ovo je ona - rekla je uplakana majka a potom okrenula kameru ka ćerkici koja je radoznalo gledala u kameru.

- Ona nije agresivna. Ona želi da bude kao sva druga deca. Njen jedini problem je što ne može da hoda. Problem je što niko ne želi da je uzme u igraonici. Danas nam se javila gospođa koja je rekla da će je uzimati barem jednom nedeljno, da bi ona radila na socijalizaciji i družila se sa drugom decom - nastavila je majka i poslala jaku poruku roditeljima zdrave dece koja njenu ćerkicu ne prihvataju.

Svim roditeljima koji ste zabranili da vaše dete ide u razred sa detetom sa posebnim potrebama, da li se vi bojite Boga? Moje dete se igra kao ostala deca. Ona ima i drugaricu, ona se zove Mia, i nije je ni ujela ni pojela. Ona je sasvim normalno dete koje želi samo - da se igra. Ne mogu da verujem da ne mogu da je upišem u vrtić da se edukuje, da samo po jedan sat piše, igra se sa decom.

Celu ispovest ove majke možete pogledati u snimku:

Ona je za kraj dodala veoma jaku poruku:

- Još jedna stvar. Ona nisu TAKVA deca. Ona su deca kao i sva ostala. To je bitno da shvatite!

Bonus video:

Pitali smo građane da li bi ratovali za Kosovo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.