Ključa bosanski lonac: Proslavljanje dana Republike Srpske napeto, Vučić u Banjaluci

Nemirna atmosfera

Ključa bosanski lonac: Proslavljanje dana Republike Srpske napeto, Vučić u Banjaluci

Dan Republike Srpske, koji je ustanovjen još 9. januara 1992. obeležava se u atmosferi napetosti između dva entieta BiH, uz protivljenje međunarodnih predstavnika u BiH
Objavljeno: 10:29h
Republika Srpska obeležava danas 9. januar, Dan Republike i krsnu slavu svetog arhiđakona Stefana svečanosti će prisustvovati srpski premijer Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije.
Albanski novinar provocirao Vučića, a Dodika nazvao ludakom! obeležava se u atmosferi napetosti između dva entieta BiH, mozda najvećoj od uspostavljanja mira i potpisivanja Dejtonskog sporazuma, ali i uz protivljenje međunarodnih predstavnika u BiH.
Ustavni sud BiH doneo je odluku o neustavnosti obeležavanja 9. januara kao Dana RS, ali je RS tu odluku odbacila. MILORAD DODIK: BiH je TRULEŽ, raspada se. Srušiće se sama! RS je "zagledana" u Srbiju, slavi i voli njene praznike i uspehe, i to RS doživljava kao svoj sastavni deo, kao deo svog bića i identiteta.
"ne može ukinuti nijedan sud u BiH, pa ni Ustavni sud Republika Srpska, prvobitno nastala kao Srpska Republika BiH, proglašena je 9. januara 1992. godine i predstavljala je politički oblik borbe Srba da sačuvaju identitet, kulturu i nacionalna prava u BiH u osvit razbijanja socijalističke Jugoslavije. Blic

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.