BOSANAC OSVOJIO 220.000 EVRA NA POKERU: Uzeo turnir i postao ZVEZDA u regionu! Onda je rešio da ODA SVOJU TAJNU!
Bosanac se proslavio na pokeru, Foto: Pixabay

veliki uspeh

BOSANAC OSVOJIO 220.000 EVRA NA POKERU: Uzeo turnir i postao ZVEZDA u regionu! Onda je rešio da ODA SVOJU TAJNU!

Amar Begović je iz Visokog

Objavljeno:

Finalnog turnir u pokeru „The World Series of Poker Circuit“ osvojio je Bosanac Amar Begović iz Visokog.

Turnir je održan u češkom Rozvadovu, a osvajanje je Begoviču donelo 220.000 evra. Zbog toga je ovaj Visočanin preko noći postao popularan u celom regionu.

Njegova životna priča zanimljiva je koliko i podatak o osvajanju prestižnog poker turnira. Kako su kazali njegovi rođaci, koji nerado govore o tome da se Amar profesionalno bavi pokerom, „jer mu to donosi i lošu sreću“, on se zbog toga i odselio iz BiH.

– Otišao je pre tri-četiri godine u Nemačku sa suprugom i detetom. Žive u Nersingenu u Bavarskoj. Videli smo da je osvojio turnir, svi sada pišu o njemu – kazao je Amarov rođak.

Pokeraši nisu od onih koji oberučke prihvataju razgovor s novinarima. Takav je slučaj i s Amarom.

– Hvala vam na interesiranju, ali ne bih govorio za vaš medij – kratko je Amar juče kazao za Avaz, uz tople pozdrave.

Dejan Divković, Amarov kolega, objasnio je da igrači pokera uglavnom ne žele govoriti za javnost.

– To nikako nije dobro za igrače – objašnjava Divković.

Ovo je najveći uspeh Amara Begovića. Prethodni najbolji rezultat ostvario je 2009. na turniru odigranom u Sarajevu. Tada je osvojio 10.910 evra. Begović je u finišu bio bolji od drugoplasiranog Timura Margolina iz Izraela, koji je osvojio 135.000 eura.

Koliko ja znam, njegov otac nije baš ponosan na to što se Amar bavi pokerom. Sve je počelo kao hobi, a sada celi svet zna za njega. Ali, to je njegov izbor. Sećam ga se, to je divan momak, pametan. I hladan je k'o špricer, što se kaže, nema emocija. Takvi smo mi Begovići – kaže za Avaznjegov rođak.

Amaru je društvo u češkom Rozvadovu pravio i Sergej Barbarez, legenda fudbalske reprezentacije BiH i strastveni igrač pokera.

Na oficijelnoj stranici turnira u Rozvadovu prikazani su poslednji potezi koje je povukao Amar Begović. Od samog početka Izraelac Timur Margolin je imao jače karte, imao je dva kralja.

Poslednja karta bila je presudna, i Amaru je donela prednost jer je imao triling dama. Dobivši treću damu, pobedio je Izraelca i osvojio 220.000 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.