ČETNICI KOSTOBACANI: Na ambasadi Srbije u Sarajevu osvanuo SKANDALOZAN PLAKAT!
Skandalozni plakat, Foto: Printscreen / Fokus.ba

INCIDENT U BIH

ČETNICI KOSTOBACANI: Na ambasadi Srbije u Sarajevu osvanuo SKANDALOZAN PLAKAT!

Razlog može biti današnja proslava Sretenja

Objavljeno: 15.02.2018. 11:02h

Na ulazu u Ambasadu SrbijeSarajevu nepoznata lica zalepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".


Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče izmedju 17.30 i 18.00 sati, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja, preneo je portal Fokus.ba.


VukiĆević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11.00 sati najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja.


On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.


- Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika (Sretenje) i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjaČke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa izmedju zemalja u regionu, pre svega izmedju BiH i Srbije - ocenio je Vukićević.


On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obeležava Dan državnosti - Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs / Agencije )

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media