AZRI BAŠIĆ PRETI 15 GODINA ZATVORA: Mučki zlostavljala srpske civile za vreme rata u Bosni!
Foto: Profimedia

tužilaštvo bih traži pravdu

AZRI BAŠIĆ PRETI 15 GODINA ZATVORA: Mučki zlostavljala srpske civile za vreme rata u Bosni!

Primoravala ih je da se četvoronoške kreću po staklom zasutom podu dok ih je ona jahala

Objavljeno:

Azri Bašić, ženi koja je optužena za ratne zločine nad sprskim civilima u Domu JNA u Derventi i selu Polje 1992. godine, preti zatvorska kazna od 15 godina, koju je zatražilo tužilaštvo BiH.

Tužilac Milanko Kajganić smatra da su uslei da dokažu da je Bašićeva izvršila ratni zločin u periodu oružanog sukoba vojske Republike Srpske i Hrvatske.

Oružani sukob postojao je i na području naselja Čardak, odakle su odvođeni civili u Dom JNA u Derventi, u kojem su nezakonito zatvarani.

-Nijedan svedok nije osporio njen identitet. Svi su potvrdili da su za njeno ime saznali od policajaca ili drugih ljudi, a veći broj svedoka je tokom istrage prepoznao po fotografijama iz tog perioda. To je potvrdila i njena prijateljica Nihada Čučić, koja je rekla da je optužena otputovala sa Nedžadom Bašićem u SAD - naveo je Kajganić.

On je podsetio na jeziva zlostavljanja koja su zatvorenici u Domu JNA doživeli. Po naredbi Bašićeve morali da jedu jugoslovenske dinare, da ližu krv sa poda, da se četvoronoške kreću po staklom zasutom podu dok ih je ona jahala, da izlaze na simuliranja streljanja, te da trpe strašne udarce od kojih su gubili svest.

Tužilaštvo se posebno osvrnulo i na ubistvo Blagija Dragaša.

- Utvrđeno je da je Blagoje Đuraš doveden kao civil i dokazano na koji način je zlostavljan i ubijen. Brojni svedoci su potvrdili da su videli da je Azra Bašić učestvovala u njegovom premlaćivanju i da ga je ubola nožem u vrat - naveo je Kajganić.

HRVATSKA NE TREBA DA BUDE U EU JER SLAVI ZLOČINCA: Švedski kolumnista žestoko kritikovao komšije!

Azra Bašić nije pokazala nikakve znake kajanja.

Njena branitelja izneće završne reči odbrane 15. decembra.

(Espreso.co.rs / Blic.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.