TRAŽILI JOJ DA POŠALJE GOLA STOPALA! Skandal u Bosni, OVAKO BIRAJU RADNICU U BUTIKU! (FOTO)
Foto: Profimedia

FEJSBUK PREVARA

TRAŽILI JOJ DA POŠALJE GOLA STOPALA! Skandal u Bosni, OVAKO BIRAJU RADNICU U BUTIKU! (FOTO)

Primamljive ponude za posao, koje se za balkanske uslove i standarde ne odbijaju, naterale su mnoge devojke da se upecaju na ovu, ispostavilo se, prevaru

Objavljeno:

Jedna modna kuća iz Bosne i Hercegovine raspisala je konkurs za prijem radnica u novom butiku. Plata bi navodno bila 650 konvertibilnih maraka (oko 320 evra), radno vreme radnim danima od 8.00 do 17.00 časova, vikendom do 12.00.

Dok se na prvi mah činilo idealnom prilikom za posao i zaradu, dosta je devojaka nakon kraćeg razgovora putem interneta, shvatile da se ipak radi o prevari. Jedna od onih koja se "upecala" je 27-godišnja Ermina iz Zenice.

UŽAS U BJELJINI: Tri dečaka DO SMRTI TUKLA ŠTENE? Ono što je ostalo od psića nije za one sa slabim stomakom (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

- Ugledala sam oglas na Fejsbuku i odlučila sam da se prijavim. No, nakon izvesnog vremena sve je postalo sumnjivo. Osim što nisu precizirali gde tačno u Zenici otvaraju objekat, nisu želeli da ostave ni broj telefona. Razgovor je isključivo moguć putem interneta - rekla je razočarana Zeničanka za "Avaz".

Pravi šok usledio je nakon čudnih uslova koje je osoba postavila i zatražila da potencijalne radnice ispune. Umesto da se informišu o radnom iskustvu i obrazovanju, oni su tražili fotografije stopala, u pantalonama i donjem delu trenerke, dok lice i gornji deo tela nije bio bitan.

foto: Avaz Screenshot

- Napisali su mi da sam izabrana za radnicu nakon svega nekoliko razmenjenih poruka. Uslov za razgovor uživo, za šta bi me navodno naknadno obavestili, bio je da im pošaljem dve fotografije svojih stopala u čarapicama, u pantalonama i donjem delu trenerke, i to bez lica, što mi je odmah postalo sumnjivo - govori ona.

Ermina je u poruci dobila primer fotografija kakve treba da dostavi navodno budućem poslodavcu.

- Posebno mi je bilo frapantno kada su mi napisali da prilikom fotografisanja prsti stopala budu rašireni, da čarapice budu bezbojne, da bi se, kako su napisali, sve dobro videlo - pojašnjava ona.

Razgovarajući s prijateljicama i pretražujući internet, uvidela je da se radi o klasičnoj prevari i da je sve više upozorenja devojkama da ne nasedaju na prevare, kao što ni ona to nije učinila.

- Osim što nigde nisu registrovani niti postoje na internetu, pronašla sam dosta upozorenja da devojke ne nasedaju na prevaru. Nažalost, mnoštvo je onih koje su, u nameri da dobiju posao, "pale" na konkursu. Zato sam odlučila da sve ispričam u javnosti, jer je profil još aktivan i nastavljaju da vrbuju devojke - kaže na kraju razgovora Ermina.

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.