NEZAPAMĆENI SKANDAL: Vaspitačica dva dečaka (5) terala da goli čiste toalet za kaznu!
Foto: Pixabay

CELA BIH U ŠOKU

NEZAPAMĆENI SKANDAL: Vaspitačica dva dečaka (5) terala da goli čiste toalet za kaznu!

Vaspitačica u vrtiću "Larisa Šugić" u Kotor Varoši naterala je dva petogodišnjaka da goli čiste toalet, nakon što su mokrili pored wc šolje

Objavljeno: 29.09.2017. 18:03h
  • 2

To je medijima ispričao Dragan Đekanović, otac jednog od dečaka koji su kažnjeni, kazavši da su on i supruga za ovaj slučaj saznali kada im je sin po povratku kući ispričao kako je bio kažnjen.

Rekao je da su on i drugar mokrili pored wc šolje i da ih je vaspitačica skinula i naterala da goli čiste što su uprljali. Da li su deca to namerno učinila ili je bilo slučajno, ne znam, ali nije u redu da golim rukama, bez odeće čiste toalet. Mogli su da pokupe bakterije, ruke im nisu oprali nakon toga, niti obukli čistu odeću. To je “ponižavanje dece”, rekao je Đekanović i dodao da ih o ovom događaju niko iz vrtića nije obavestio.

Ističe da su direktor vrtića Mleden Tepić, vaspitačica Slavica Lujić na njegov zahtev za objasne opravdanost kazne koju je njihov sin dobio, potvrdili priču mališana. Đekanović dodaje da ga je iznenadilo to što su oboje tvrdili da je teranje dece da čiste toalet normalan vaspitni postupak. Tepić je rekao da nema tu šta da komentariše.


Inspektor-prosvetni savetnik za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Republičkom predškolskom zavodu Staka Nikolić, kaže da je u vaspitanju dece dozvoljena samo kazna koja ne ugrožava ni psihičko ni fizičko zdravlje.

"Ako je tačno da su dečaci golim rukama i bez odeće čistili toalet, to nije primereno. Kazna bi bila prihvatljiva da im je vaspitačica dala rukavice i krpu da obrišu nered koji su napravili, uz naglasak da to što su uradili nije lepo i da tako ne treba da se ponašaju ni kod kuće", pojasnila je Nikolićeva.

Psiholog Aleksandar Milić naglašava da se deca u ovom uzrastu spontano ponašaju, te da pri tome često uz igru ispolje određeno ponašanje.

(Espreso.rs / Vesti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media