RODITELJI OGORČENI NA VASPITAČICU, KOLEGE JE BRANE: Nije ona kriva što je beba izujedana, čuvala je 28 dece! (FOTO)
Foto: Google street view, Prinstcreen/Youtube

haos u vrtiću u Banjaluci

RODITELJI OGORČENI NA VASPITAČICU, KOLEGE JE BRANE: Nije ona kriva što je beba izujedana, čuvala je 28 dece! (FOTO)

Povređena beba u petak je puštena na kućno lečenje i njeno zdravstveno stanje je stabilno

Objavljeno: 26.08.2017. 15:21h

Koleginica vaspitačice u čijoj je smeni izgrizena beba koja ima samo 13 meseci, kaže da ne može samo vaspitačica da bude kriva, jer je čuvala čak 28 mališana!


Vaspitačica Jadranka Šušnjar iz Banjaluke, kojoj se na teret stavlja krivično delo nepružanja pomoći, nakon incidenta u kojem su 13-mesečnu bebu oko 30 puta ugrizli trogodišnji blizanci, tog jutra u neprimerenim uslovima za rad sama je čuvala 28 dece.

foto: Youtube/Printscreen

To je saopštila dugogodišnja koleginica i prijateljica Šušnjareve, koja je želela da ostane anonimna, iz straha da ne ostane bez posla.

Tvrdi da ne može da podnese optužbe nadležnih u medijima, da je vaspitačica jedina odgovorna za pomenuti slučaj. A, zbog incidenta u vrtiću

"Tijana", u kojem je mala E. S. izujedana, policija će podneti krivične prijave protiv vaspitačice Šušnjar i direktorke Centra za predškolsko vaspitanje Jelene Kurtinović. Povređena beba u petak je puštena na kućno lečenje i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

foto: Youtube/Printscreen

"Gospođa Šušnjar bila je primorana da istovremeno bude odgovorna za 28 dece različitog uzrasta, što je potpuno neprimereno, ne samo zbog nemogućnosti kontrole nad svom decom u isto vreme, već i iz zdravstvenih razloga, s obzirom na to da nisu svi vakcinisani u isto vreme protiv istih bolesti. Sva deca su zajedno, jer se radi po tzv. letnjoj šemi, koja podrazumeva jednu vaspitačicu, i svu decu na istom mestu", kaže sagovornica i dodaje da nije u redu da se "jednoj takvoj ženi, odličnom profesionalcu", stavlja na teret tolika odgovornost.

U PU Banjaluka kažu da se Šušnjarovoj na teret stavlja krivično delo nepružanja pomoći, jer nije pomogla povređenoj devojčici, niti je o tome obavestila nadležni Dom zdravlja, dok se Kurtinovićeva kao odgovorno lice tereti za propuste u radu vrtića.

foto: Youtube/Printscreen

"One su saslušane u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će naredne sedmice biti podnesen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. Saslušane su i dve svedokinje, odnosno druga vaspitačica i čistačica koje su tu bile nakon incidenta, a naređen je i vanredni inspekciji nadzor u vrtiću", navode u PU Banjaluka.


Pored vaspitačice osumnjičena i direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Ukoliko sam kriva, snosiću posledice, kaže direktorica. Za sada je sankcionisana osumnjičena vaspitačica.

“Danas smo uručili radnici Odluku o udaljivanju sa posla, odnosno, suspendovali smo je do okončanja disciplinskog postupka”, kaže Jelena Kurtinović, direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Relativno su brzi oni koji odlučuju o sudbini vaspitačice. Oni koji odlučuju o direktorki, nisu toliko. Predsednik banjalučke Skupštine ne želi da se izjašnjava dok sve ne bude zvanično.

“Nemamo još zvaničnu informaciju, kad budemo imali zvaničnu informaciju, sigurno ćete imati naše zvanične stavove”, rekao je Zoran Talić, predsednik Skupštine Grada Banjaluka.

(Espreso.rs / Novosti / ATV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media