Žena monstrum ga uhvatila za kosu, stegla rukama i prerezala mu vrat! STRAVIČNI DETALJI UBISTVA SRPSKOG DEČAKA!
Foto: Printscreen

počelo suđenje

Žena monstrum ga uhvatila za kosu, stegla rukama i prerezala mu vrat! STRAVIČNI DETALJI UBISTVA SRPSKOG DEČAKA!

Zatim je njegovo telo odgurnula od sebe, govoreći dok je čistila krv sa svoje odeće: „Je*em mu mater, šta uradi od mene”, priča tužilac

Objavljeno:

Zbog svirepog i jednog od najmonstruoznijih zločina počinjenih u proteklom ratu u Sudu Bosne i Hercegovine je nakon potvrđene optužnice počelo suđenje komandantu Sakibu Haliloviću zvanom Kibe i Elfeti Veseli, pripadnici diverzantskog voda združenih jedinica Liplje i Kamenica Armije Bosne i Hercegovine.

Suđenje je počelo uz mnogo kontradiktornosti u ranijim iskazima i svedočenju prvog svedoka Dževada Hodica. Žena monstrum Elfete Veseli u sudnicu je dovedena iz pritvora sa lisicama na rukama, a njen ratni pretpostavljeni Sakib Kibe Halilović na suđenje je došao sa slobode.

Optužnica koju zastupa tuzilac Miroslav Janjić tereti ih za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stankovića početkom avgusta 1992. godine u zaseoku Bajrići. Prema optužnici, Elfete Veseli je u prisustvu nadređenog komandanta Halilovića na monstruozan način ubila dečaka.

foto: Printscreen

"Uhvatila ga je za kosu i stegla rukama, da bi potom prislonila njegovu glavu na svoja prsa i zaklala ga prerezavši mu vrat i grkljan, a zatim njegovo telo odgurnula od sebe, govoreći dok je čistila krv sa svoje odeće: „Je*em mu mater, šta uradi od mene”, rekao je tužilac Miroslav Janjić.

"Sakib Kibe Halilović je sve to posmatrao iz neposredne blizine i kao pretpostavljeni niti je zločin sprečio, niti je kasnije Elfetu Veseli, počinioca zločina, kaznio, što mu je kao nadređenom bila obaveza", navodi tužilac Janjić.

Tužilac će optužnicu dokazivati sa 25 svedoka, a među njima je i očevidac koji je ubistvo dečaka posmatrao sa udaljenosti od pet do sedam metara.

Deset svedoka bili su pripadnici diverzantskog voda, Halilovićevi borci, a saborci Elfete Veseli. Prvi sedok, Dževad H., u sudnici je prepoznao Halilovića, a Elfetu Veseli nije, što je izazvalo čuđenje. Ovaj svedok je na početku suđenja imao „kratko pamćenje“ i dok je u sudnici opisivao jedan od susreta sa zarobljenim dečakom Slobodanom Stankovićem.

On za Halilovića tvrdi kako je bio „logističar“, a ne komandant. Svedok se čak nije sećao ni ko im je u Hrvatskoj podelio uniforme i naoružanje, da bi se pritisnut pitanjina tužioca Janjića i predsedavajućeg Veću prisetio i priznao da je to učinio Sakib Kibe Halilović. Svedok je tvrdio da je od aprila 1992. godine bio pripadnik Armije BiH, a onda je rekao da nije.

Unakaženo telo dečaka Slobodana Stankovića bez odeće, odsečenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom Selu u julu 1993 godine. Sahranjen je na groblju u Drinjači.

Elfetu Veseli, koja se godinana skrivala, švajcarske vlasti isporučile su Bosni i Hercegovini u martu ove godine. Suđenje će biti nastavljeno 31 avgusta.

(Espreso.co.rs/ Izvor: RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.