KONTROLA GA ISPREBIJALA USRED BUSA! Video je kad su ženi oduzeli dokumenta, hteo da pomogne, PA DOBIO BATINE!
Foto: Stefan Jokić

reagovala policija

KONTROLA GA ISPREBIJALA USRED BUSA! Video je kad su ženi oduzeli dokumenta, hteo da pomogne, PA DOBIO BATINE!

Mladić je izjavio da je bio na tramvajskoj stanici na Skenderiji kada je uočio da su revizori zaustavili turistkinju iz Turske, kojoj su oduzeli dokumente i tražili novac

Objavljeno:

Kontrolor GRAS, gradskog sarajevskog javnog prevoza, fizički je nasrnuo na mladića S. M. nastanjenog u Sarajevu nanevši mu lakše telesne povred, zbog toga što je pomagao turistkinji koju je grupa kontrolora prethodno izvela iz tramvaja uzevši joj dokumente, piše sarajevski portal Klix.ba.

Mladić je izjavio da je bio na tramvajskoj stanici na Skenderiji kada je uočio da su revizori zaustavili turistkinju iz Turske, kojoj su oduzeli dokumente i tražili novac, piše Klix.ba.

- Prišao sam da vidim mogu li joj pomoći, jer sam video da se ne sporazumeva dobro s kontrolorima. Ona mi je rekla da je stavila kartu u aparat, ali da ona nije poništena. To se zna desiti – rekao je S. M. za Klix.ba.

Zatim je, prema njegovim rečima, turistkinja izvedena iz tramvaja nakon čega su joj uzeli kartu i dokumente, tražeći od nje novac.

- Prvo su odbili da zovu policiju, a potom su ipak nazvali. Pošto se policija nije pojavila ni nakon 10-ak minuta, dali su joj da potpiše neki papir - naveo je S. M. za Klix.ba.

foto: Nemanja Pančić

Zatražio je od kontrolora da vidi o kakvom papiru je reč, kako bi mogao i turistkinju u to uputi, nakon čega su mu oni rekli da nema pravo da se meša u njihov posao.

- Zbog toga sam rekao strankinji da ne potpisuje papir - kazao je S. M., dodavši da su joj nakon toga vratili dokumente.

Potom su krenuli peške prema Domu sindikata, da bi jedan od pet kontrolora, jedini u plavoj majici, mladiću počeo psovati.

- Nisam mogao da se suzdržim, pa sam se vratio da ga pitam zbog čega mi psuje majku, šta sam mu uradio. On je zbog toga nasrnuo na mene i poderao mi celu majicu i tri puta me udario - kazao je mladić, koji nije želio da objavimo njegov identitet. Dodao je da nakon toga ništa nije uradio, osim što se odmakao i pozvao policiju.

Iz MUP Kantona Sarajevo su za Klix.ba istakli da su imali dojavu da se nešto dešava na tramvajskoj stanici, ali da ni revizori, ni građani ništa nisu hteli da prijave, zbog čega policija nije intervenisala.

- Ja sam policiji sve ispričao šta je bilo, ali sam rekao da ne želim da ga tužim. Ne treba mi da se povlačim po sudovima. Policajci su ih naružili i na tome se završilo - zaključio je S. M.

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.